Mardin'de bazı okullara işaretlenmiş seçmeli ders formları verildi

Mardin'de bazı okullara işaretlenmiş seçmeli ders formları verildi
Kürtçe'nin okullarda yoğun olarak tercih edildiği kentlerden biri olan Mardin'de bazı okullara seçmeli ders formu ulaşmazken, bazılarında ise öğrencilere işaretlenmiş formlar dağıtıldı.

Mardin Kızıltepe'de seçmeli ders formları bazı okullarda verilmezken, kimi okullarda ise öğrencilere önceden işaretlenmiş formlar verildi.

Okullarda Kürtçe seçmeli derslerin tercih edilmesi için kampanyalar devam ederken, Kürtçe'nin en yoğun konuşulduğu ve okullarda en fazla tercih edildiği kentlerin başında gelen Mardin'in Kızıltepe ilçesinde kimi okullarda seçmeli ders formları dağıtılmadığı tespit edildi. Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim-Sen) Mardin Şubesi yaptığı tespitlerde Kızıltepe Süleyman Demirel Ortaokulu ile İstiklal Ortaokulu'nda formların dağıtılmadığı ortaya çıktı. Formları dağıtmayan okul idaresinin öğrenciler yerine kendilerinin tercihleri belirlediği tespit edildi. 

Ayrıca yapılan tespitler sonucunda Cumhuriyet Ortaokulu'nda ise, formların okul idaresi tarafından tercih bölümlerinin işaretlenerek, öğrencilere dağıtıldığı belirlendi. 

Konuya dair açıklama yapan Eğitim Sen Mardin Şubesi, "Mardin'de Kürtçe düşmanlığını kendilerine görev edinmiş okul idarecileri suç işlemektedir" dedi. Sendika açıklamasında sorumlular hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını belirtti. (MA)

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar