Mansur Yavaş'tan Melih Gökçek'e: Tedavi olursa muhatap olurum

Mansur Yavaş'tan Melih Gökçek'e: Tedavi olursa muhatap olurum
İYİ Parti lideri Meral Akşener, Mansur Yavaş eşliğinde dönemin ABB Başkanı Melih Gökçek tarafından inşa edilen Ankapark'ı ziyaret etti. İkili gazetecilerin sorularını yanıtladı.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Melih Gökçek döneminde 801 milyon dolar harcanan ve enkaza dönüşen Ankapark'ta incelemelerde bulundu. Akşener, "Ankarpark'ta hem ciddi bir israf bir de apaçık bir yolsuzluk var" dedi. Yavaş da bir soru üzerine, Gökçek için "Ruh sağlığından endişe ediyorum" açıklamasında bulundu. 

Mahkeme kararıyla Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne devredilmesinin ardından kapıları ziyarete açılan Ankapark'a gelen İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş eşliğinde, parkı gezdi ve incelemelerde bulundu.

İkili çıkışta gazetecilere açıklamalarda bulundular. Akşener, "Ankarpark'ta hem ciddi bir israf bir de apaçık bir yolsuzluk var" ifadelerini kullandı.

Akşener, Ankapark'a harcanan parayla KYK borcu olan öğrencilerin yalnızca faizlerinin değil tüm borçlarının silinebileceğini, EYT'lilerin birçok probleminin çözülebileceğini söyledi.

'ANKAPARK'I UNUTTURMAMAMIZ GEREKİYOR'

Akşener şöyle konuştu:

"Ankapark, Türkiye'de bugüne kadar yapılmış pek çok yolsuzluğun, israfın somut hepinizin gördüğü halidir. Türkiye'deki herkesin kendi şehrinde yaşadıklarının büyük ölçüsü bu. 14 milyar lirayla gençlerin tüm KYK borcu silinebilirdi. EYT'lilerin birçok problemi çözülebilirdi. Ankara'ya dair altyapıların ne kadar düzeltilebileceğini Sayın Başkanım açıkladı. Niye böyle bir dinozor merakı vardı onu anlamadım. Ankapark'ı unutturmamamız gerekiyor ki bir daha buna benzer hadiselerin yaşanmamasının önüne geçmemiz lazım."

YAVAŞ: GÖKÇEK'İN GEÇMİŞİNE GİTMEK LAZIM

Gökçek'in niye bu kadar büyük bir dinozor merakı olduğunu anlamadığını söylen Akşener'e, Mansur Yavaş, "Geçmişine gitmek lazım efendim" diyerek yanıt verdi.

'TEDAVİ OLURSA MUHATAP OLURUM'

Yavaş gazetecilerden gelen bir soru üzerine Melih Gökçek için, "Kontrole gitmesini öneriyorum. Ruh sağlığından endişe ediyorum gerçekten. Attığı tweetlere, söylediği sözlere bakarsanız, bir de muhatap olmak istiyor. Tedavi olsun, muhatap olurum" dedi. 

GÖKÇEK, 'MANSUR YAVAŞ BURAYI YOK ETMEK İÇİN GELDİ' DEMİŞTİ

Melih Gökçek dün akşam katıldığı televizyon programında, "Ankapark için vatandaş bana oy vermiştir. Mansur Yavaş burayı yok etmek için geldi. 801 milyon dolarlık dinozor diyorlar. Bu yalan. 33 dinozorun maliyeti 4 milyon 800 bin lira. Yavaş'ın ajansları var bunun üzerinden algı yapıyor. Dinozor da dinozor" diyerek projesini savunmuştu. 

Öne Çıkanlar