Manat 8 TL'yi geçti, Azerbaycan'dan Iğdır'a alışveriş akını başladı

Manat 8 TL'yi geçti, Azerbaycan'dan Iğdır'a alışveriş akını başladı
Türk Lirası'ndaki değer kaybı nedeniyle Bulgaristan vatandaşlarının alışveriş için Edirne'ye akın etmesinin ardından, aynı tablo Iğdır'da da yaşanıyor.

Azerbaycan manatı son bir ayda TL karşısında yüzde 49 değer kazanarak 8 lira 16 kuruşa yükseldi. Bunun üzerine Azerbaycanlılar Iğdır’a gelerek toplu alışveriş yapmaya başladı.

Para birimi değerlenen Azerbaycanlılar topluca Iğdır’a gelerek yiyecek, içecek ve giyim için alışveriş yapmayı artırdı. Nahcıvan Özerk Cumhuriyeti'nde ve Azerbaycan’da alıveriş yapmayanlar Iğdır’a gelerek ucuz alışveriş yapıp ülkelerine dönüyor. 

Nahcıvan Özerk Cumhuriyeti'nden karayoluyla bir saatte Iğdır'a gelinebiliyor. Azerbaycanlıların kimisi özel araçlarıyla kimisi de otobüsle gelip alışveriş yapıp dönüyor.

BULGARİSTAN'DAN 1 MİLYON KİŞİ GELDİ

Trakya Gümrük ve Dış Ticaret Bölge Müdürlüğü verilerine göre, Kapıkule ve Hamzabeyli Sınır Kapısı'ndan 1 Ocak- 27 Kasım'da 1 milyon Bulgar turist, Edirne'ye geldi. 1 Bulgar levası'nın 7 lirayı aşmasının ardından iğneden ipliğe tüm ihtiyaçlarını Türkiye'den karşılayan Bulgar vatandaşlar için Edirne esnafı Bulgarca tanıdımları artırdı. 
Bulgar yetkililerin sınırda araçlarını kontrol ettiğini ve 300 euro’dan fazla alışveriş yapıldığında ülkeye giriş izni verilmediği belirtiliyor. (ANKA)

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar