Malik Yılmaz'ın avukatlarından itiraz: Adli kontrol ve yurtdışı yasağı kaldırılsın

Malik Yılmaz'ın avukatlarından itiraz: Adli kontrol ve yurtdışı yasağı kaldırılsın
Sosyal medya paylaşımları nedeniyle gözaltına alınıp serbest bırakılan TIR şoförü Malik Yılmaz'ın imza yükümlülüğü ve yurtdışı yasağının kaldırılması talep edildi.

ARTI GERÇEK- Sosyal medya paylaşımları nedeniyle gözaltına alınıp serbest bırakılan TIR şoförü Malik Yılmaz'ın avukatları imza yükümlülüğünün ve yurtdışı yasağının kaldırılmasını talep etti.

TIR şoförü Malik Baran Yılmaz, sosyal medyada paylaştığı bir video nedeniyle gözaltına alınmış, İskenderun 2. Sulh Ceza Hakimliği’nce yurtdışı yasağı ve adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.

Sosyal Haklar Derneği İskenderun Temsilciliği’nden avukatlar Avukatlar Bülent Akbay ve Erdem Harmaoğlu İskenderun Başsavcılığı'na verdikleri itiraz dilekçesinde müvekilleri Yılmaz hakkındaki yurtdışı yasağı ve adli kontrolün kaldırılmasını talep etti.

AVUKATLARINDAN İTİRAZ: İMZA NEDENİYLE MALİK YILMAZ İŞSİZ KALABİLİR

Avukatlar itiraz dilekçelerinde şu gerekçeleri savundu:

  • 'Evde Kal' çağrılarının yapıldığı, ciddi bir virüs salgını ile karşı karşıya kaldığımız bu kritik süreçte söz konusu imza yükümlülüğü amaca aykırıdır.
     
  • Söz konusu imza yükümlülüğü ve yurtdışı çıkış yasağı sürekli hareket halinde bulunan ve TIR şoförü olan müvekkili zora düşürecektir. Bu husus müvekkilin işsiz kalmasına sebebiyet verebilecektir, kaldı ki herhangi bir kamu davası açılacaksa dahi müvekkilin beraat etmesi kuvvetle muhtemel iken söz konusu adli kontrol kararı hukuka aykırıdır.
     
  • Sorgu tarih olan 29.03.2020’den bugüne kadar İskenderun Adliyesi’nde elektriklerin olmaması, sorgunun ve ifadenin elektrik yokluğunda alınması hasebi ile işbu itiraz dilekçesi tarafımızca el ürünü olarak yalnızca sözlü beyanlara karşı kaleme alınmıştır.

Avukatlar açıkladıkları gerekçelerle müvekkil hakkında karar verilen imza yükümlülüğü ve yurtdışı yasağının kaldırılmasın talep etti.

NE OLMUŞTU?

Hatay'ın İskenderun ilçesinde TIR şoförlüğü yapan Malik Yılmaz, sosyal medya hesabından yayınladığı videoda korona virüsü nedeniyle yapılan ‘evde kal’ çağrıları için, "Nasıl kalalım baba. Emekli, memur, zengin değilim. İşçiyim. TIR şoförüyüm. Çalışmasam ekmek yok. Bu virüs değil, düzeniniz öldürür" demişti. Malik Yılmaz 'kanunlara uymamaya teşvik' suçlamasıyla gözaltına alınmış ardından adli kontrol ve yurt dışı yasağı şartıyla serbest bırakılmıştı.

Öne Çıkanlar