Malatya'da 5.2 büyüklüğünde deprem

Malatya'da 5.2 büyüklüğünde deprem
Malatya'nın Pütürge ilçesinde Richter ölçeğine göre 5.2 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı Deprem Dairesi Başkanlığı’nın merkez üssünü Malatya’nın Pütürge ilçesi olarak saptadığı deprem, saat 17.02’de meydana geldi.

Yerin 6.72 kilometre derinliğinde olan deprem, Pütürge’nin yanı sıra çevre ilçelerle kent merkezinde de hissedildi.

Sarsıntı paniğe neden olurken, depremde can ve mal kaybının olup olmadığının belirlenmesi için çalışma başlatıldı.

BAKAN KURUM'DAN İLK AÇIKLAMA

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum depremin ardından yaptığı ilk açıklamasında, "İl Müdürlüğü ekiplerimizi incelemelerini yapmak üzere bölgeye sevk ettik. Süreci yakından takip ediyoruz.  Malatya'mıza ve ülkemize geçmiş olsun" ifadelerini kullandı.

Malatya Valisi Aydın Baruş, yaptığı ilk açıklamada, "Şu an için olumsuz bir durum yok" dedi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ise depremin ardından yaptığı ilk açıklamasında, "İl Müdürlüğü ekiplerimizi incelemelerini yapmak üzere bölgeye sevk ettik. Süreci yakından takip ediyoruz. Malatya'mıza ve ülkemize geçmiş olsun" ifadelerini kullandı.

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan Habertürk canlı yayınına bağlanarak, "Pütürge ve çevresinde olumsuz bir ihbar yok. Can, mal ve yapılarla ilgili bize gelen ihbar yok. Şu anda iletişim kuramadığımız bir yer yok" dedi.

Gürkan, "Depremi baya hissetik" değerlendirmesinde bulundu.

Pütürge Üçyaka Muhtarı Selahattin Sevim, bölgede hasarlı evleri olduğunu söyledi. Sevim, "Can kaybımız yok ama, daha önceki depremlerde ağır hasarlı evlerimiz vardı. O evlerde yeni yıkımlar olmuş ama çok şükür can kaybımız yok" dedi. 

Öne Çıkanlar