Mahfi Eğilmez: Üç büyükler artık hiçbir şey yapamazlar

Mahfi Eğilmez: Üç büyükler artık hiçbir şey yapamazlar
Ekonomist Mahfi Eğilmez, İstanbul'un önemli futbol takımları için 'Bu borç yapısıyla ve bu kurlarla bu üç büyükler artık hiçbir şey yapamazlar' değerlendirmesini yaptı.

Bu sezon Süper Lig'de Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş şampiyonluk yarışından uzakta kaldı. Bu takımlardan sadece Galatasaray'ın Avrupa macerası iyi sonuçlanırken Fenerbahçe grubunda 3. olarak Konferans Ligi'ne düştü, Beşiktaş ise tarihin en kötü 4. derecesiyle Şampiyonlar Ligi'ndeki grubunu sonuncu olarak noktaladı.

Ligde sona eren ilk yarıyı Trabzonspor 46 puanla lider tamamlarken Fenerbahçe 32, Beşiktaş 28 ve Galatasaray ise 27 puan toplayabildi.

Bu tablonun ardından Beşiktaş Sergen Yalçın'ın, Fenerbahçe de Vitor Pereira'nın görevlerine son verdi.

Üç büyüklerdeki bu kötü gidişe dün de Galatasaray'ın bir alt ligde oynayan ve sıralamada sonuncu durumdaki rakibine Türkiye Kupası'nda elenmesi eklendi ve Fatih Terim'in de koltuğu sallanmaya başladı. 

Eski Ziraat Bankası Genel Müdürü Osman Tunaboylu, bu maçla ilgili, "Bir Galatasaray taraftarı olarak bu maçın galibinin Denizlispor olduğunu kabul ediyor ve tebrik ediyorum. Bu iş artık İmparatorla falan gitmez hocam. Galatasaray da bütün diğer kulüplerimiz de Batı’daki futbol kulüplerinin neden 30’lu yaşlardaki teknik direktörler ile çalıştıklarını anlamalılar artık" tweetini paylaştı.

Ekonomist Mahfi Eğilmez ise bu paylaşıma "Hocam bu borç yapısıyla ve bu kurlarla bu üç büyükler artık hiçbir şey yapamazlar. Hatırlarsan ben 3 yıl önce Fenerbahçe'ye açık mektup yazmıştım. O mektup üçü için de geçerliydi ve son fırsattı. Bence o fırsat kaçtı artık" yanıtını verdi.

Yazın açıklanan bilançolara göre, Fenerbahçe 1 Haziran 2020-31 Mayıs 2021 tarihleri arasındaki 1 yıllık süreçte toplam zararın 200 milyon TL zarar açıklarken bu rakam Galatasaray'da 435, Beşiktaş'ta 389 ve Trabzonspor'da 228 milyon TL şeklinde oldu.

Kamuoyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yapılan son açıklamalara göre 4 kulübün toplam borcu 17,38 milyar liraya ulaştı. En yüksek borç 5,96 milyar TL ile Fenerbahçe'ye ait. Sarı- Lacivertli kulübün şirket borcu 3 milyar 740 milyon, dernek borcu ise 2 milyar 220 milyon TL. Galatasaray'ın toplam borç miktarı 4,51 milyar TL. Beşiktaş'ın 5.47 milyar TL, Trabzonspor'un ise 1.44 milyar TL borcu bulunuyor.

Öne Çıkanlar