Madenciler için saygı duruşu: Babamı Beklerken

Madenciler için saygı duruşu: Babamı Beklerken
Joanne Schwartz'ın yazdığı ve Sydney Smith’in resimlediği Babamı Beklerken, Gonca Özmen tarafından Türkçe'ye çevrildi. Kitap, zorlu şartlarda çalışan madencilere saygı duruşu niteliğinde.

Joanne Schwartz'ın yazdığı ve Sydney Smith’in resimlediği 1800’lerden bu yana yeraltında alın teri döken madencilere saygı duruşu niteliğinde bir kitap olan Babamı Beklerken, Gonca Özmen’in çevirisiyle Kırmızı Kedi Çocuk koleksiyonundaki yerini aldı.

Kendisi de madenci çocuğu olan yazar, bir maden kasabasındaki hayatın akışına ışık tutuyor. Bir çocuğun denizle ve denizin altında çalışan babasıyla kurduğu bağı incelikle ele alıyor. Şehirdeki Küçük ve Nehir Gibi Konuşurum'un ödüllü illüstratörü Sydney Smith'in çizimleri de pırıl pırıl sahil günüyle madencilerin çalıştığı yeraltı karanlığı arasındaki çarpıcı zıtlığı gösteriyor.

CILIP Greenaway Madalyası’yla ödüllendirilen kitabının orjinal ismi ise Town is by the Sea. Babamı Beklerken ismiyle Türkiyeli okurlara hitap eden kitap,  her yaştan okura madencilerin emeği, çalışma koşulları ve karanlıkla aydınlık imgeleri üzerine düşünme fırsatı sunuyor.

​"Denizin ötelerinde dalgalar bembeyaz. Denizin altındaysa kömür kazıyor babam."

Öne Çıkanlar