Maden yönetmenliğine karşı yapılacak mitinge çağrı

Maden yönetmenliğine karşı yapılacak mitinge çağrı
Türkiye İşçi Partisi, maden yönetmeliğine karşı Muğla'da yapılacak mitinge katılım çağrısında bulunarak, 12 buçuk milyon hektar zeytinlik alanın tehlike altında olduğunu hatırlattı.

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Adana İl Örgütü üyeleri, maden yönetmeliğinde yapılan değişikliğe karşı 27 Mart Pazar günü Muğla’da düzenlenecek mitinge katılım çağrısı yaptı. Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Sosyal Tesisleri’nde basın açıklaması yapan TİP üyeleri, zeytinliklerin korunmasını istedi.  

TİP adına açıklamayı okuyan Nilay Tıraş, söz konusu yönetmeliklerle Adana’da 3 milyon zeytin ağacı dahil, 190 milyon zeytin ağacı, 12 buçuk milyon hektar zeytinlik alanın tehlike altında olduğuna işaret etti.

‘ÇUKUROVA’NIN HAVASI DA TEHLİKE ALTINDA’

Tıraş, Adana’da kurulmak istenen termik santralle birlikte Çukurova’nın havasının da tehlike altında olduğunu ifade etti.  Yurttaşları, emek ve demokrasi güçlerini, zeytin üreticilerini mitinge davet eden Tıraş, şunları söyledi:

"‘Madene İnat, Doğada İnat Ediyoruz’ mitingimizde bir araya gelelim. İktidara ve patronlara, o yönetmelikleri hiçbir koşulda uygulatmayacağımızı gösterelim. Mücadelemiz elbette mitingle sona ermeyecek. Zeytinlikleri tehdit eden maden yönetmeliğinin iptali için Türkiye İşçi Partisi olarak açtığımız davanın peşini bırakmayacağız. Meclis’te, sokakta, mahkemede, sesimizi çoğalttığımız her yerde bu mücadeleyi sürdüreceğiz."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar