Macron'dan enerji tasarrufu çağrısı: En iyi enerji kullanmadığımız enerji

Macron'dan enerji tasarrufu çağrısı: En iyi enerji kullanmadığımız enerji
Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, vatandaşlarından kış aylarında sıkıntıya düşmemek için önümüzdeki haftalarda ve aylarda enerji tüketimini yüzde 10 düşürmelerini istedi.

Macron, düzenlediği basın toplantısında vatandaşların gönüllü olarak enerji tasarrufuna gitmemeleri halinde zorunlu önlemler gelebileceği uyarısında bulundu.

Önce gönüllü olarak vatandaşların atacakları adımlara bakacaklarını kaydeden Macron, enerji kesintisi planlarının "her ihtimale karşı" hazırlandığını ve "kesintilerin son çare olarak gündeme geleceğini" söyledi.

Vatandaşlardan gereksiz yere yazın serinlemek için klima, kışın kalorifer açmamalarını isteyen Macron, konutlarla birlikle, işyerlerinin de gerekli fedakarlıkta bulunmaları gerektiğini savundu.

Macron, "En iyi enerji kullanmadığımız enerji" ifadesini kullandı.

FRANSA ALMANYA'YA GAZ VERİP ELEKTRİK ALACAK

Almanya Başbakanı Olaf Scholz ile video konferans aracığıyla bir toplantı yaptığını kaydeden Macron, kış aylarında enerji krizinin derinleşmesi halinde Fransa’nın Almanya’ya gaz tedarik edeceğini, bu ülkeden de elektrik alacağını bildirdi.

Enerji krizine karşı AB ülkelerinin dayanışma içinde olması gerektiğini vurgulayan Macron, AB adına daha ucuz olacak olması itibarıyla toplu gaz alımına destek vereceklerini belirtti.

Macron, bu boru hattının gerekliliği konusunda çekinceleri olduğunu ifade etti.

Bu arada Fransa’da enerji konusunda alınan önlemler çerçevesinde 30’a yakın kamuya ait yüzme havuzunun kapatıldığı bildirildi.

 

Öne Çıkanlar