Macaristan hatırlatması: Erdoğan'ı hafife almanın maliyeti ağır olacak

Macaristan hatırlatması: Erdoğan'ı hafife almanın maliyeti ağır olacak
Murat Yetkin yazısında Orban örneğini vererek,'Muhalefet kendi içindeki sorunları görmezden gelip yerinde sayarken Erdoğan mesafe alıyor' ifadelerini kullandı.

Gazeteci-yazar Murat Yetkin, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun partisini ikinci kez uyardığını belirterek, "Unutmamak lazım ki siyaset yaşanan gerçeklerden çok algılanan gerçekler üzerine kuruluyor. Halkta -velev ki iktidarın propaganda aygıtlarının da katlısıyla- Altılı Masada sorun olduğu algısı varsa bu algı mezarlıkta ıslık çalarak giderilemez. Tam tersine gerçekten sorun olduğu algısına yol açar ve maliyeti ağır olur." diye yazdı.

MACARİSTAN ÖRNEĞİ

Yetkin, "Aslında Erdoğan’ın en güçlü mesajı 'Biz gidersek ne olur biliyor musunuz?' mesajı ve muhalefetin patinajı bu algıyı güçlendiriyor" vurgusu yaptığı yazısında Macaristan’da altı partili güçlü koalisyonu hatırlatarak "kendi içlerindeki sorunlar nedeniyle seçimi kazanan yine Viktor Orban oldu." dedi.

Muhalefetin kendi içindeki sorunları görmezden gelip yerinde sayarken, Erdoğan'ın mesafe aldığını savunan Yetkin, "Artık hayat pahalılığı ve enflasyon yoktur söylemini bıraktı; yoktur diyerek puan kaybettiğini görüyordu. Şimdi var ama önemsiz, yine biz düzeltiriz söylemine geçti ve TOKİ projesiyle adeta hayal ve umut satarak durumunu toparlıyor." ifadelerini kullandı.

Yetkin "Rakibi küçümsemek maliyeti her durumda yükseltir. Maliyeti ödeyen sadece muhalefet partileri olamayınca durum daha da ciddi demektir." değerlendirmesini yaptı.

Öne Çıkanlar