Maaşları ödenmeyen pizza işçileri eylemde: 1500 TL için mi bu kadar büyütüyorsun dediler

Maaşları ödenmeyen pizza işçileri eylemde: 1500 TL için mi bu kadar büyütüyorsun dediler
İstanbul’da, maaşları ödenmeyen Pizza firması işçileri, alacaklarını tahsil edebilmek amacıyla seslerini duyurmaya çalışıyor.

İstanbul’da bir pizza firmasında çalışan ve maaşları ödenmeyen işçiler, İşçi Kadın Meclisleri ile birlikte alacaklarının ödenmesi için işyeri önünde eylem yaptılar.

Maaşlarının ödenmesini isteyen bir işçi, durumunu şöyle anlattı:

'MADEM 1500 TL, O ZAMAN PARAMIZI VERİN'

"Ben Eylül ayında işe girdim. 7 Eylül’de girdim. 28 Eylül’de çıktım. Çünkü kimsenin parasını vermiyorlardı. Bu durumu öğrendikten sonra hemen istifamı verdim. Tabii benim paramı da vermediler. Eylül ayından beri. Dalga geçer gibi ‘Bir buçuk milyar (1500 TL) için mi bu mevzuyu açıyorsun? Bu kadar büyütüyorsun?’ dediler. ‘Madem bir buçuk milyar (1500 TL) , o zaman paramızı verin dedim ben de. ‘Ya 30 milyardır (30 bin TL)  o kadar insanın parası, hemen yatırırız’ dediler. Ama hâlâ bir şey yok."

Alacakları ödenmeyen işçiler de şu cümleleri kurdular:

"Bizim maaşlarımız, bayağıdır verilmiyor. Vereceklerini söylüyorlar. Bugün hesaplamalar yapılacakmış."

"İnşallah bu maaşlarımızı verirler. Ben de hakkımı alamadım."

"17 gün çalıştım. Motosikletle kaza geçirdim ve sigortamı yapmadıklarını öğrendim."

'‘ELİNDEN NE GELİYORSA YAP’ DEME CÜRETİNİ GÖSTERMİŞLER'

Eyleme destek veren İşçi Kadın Meclisleri adına konuşan yurttaş da şunları söyledi:

"Hakkı olan için aylarca mücadele eden, bıkmadan, usanmadan, yılmadan, vazgeçmeden mücadelesini sürdüren arkadaşımıza en son ‘elinden ne geliyorsa yap’ deme cüretini göstermişler. Biz patronların bu cümleyi kurarken sırtlarını neye dayadıklarını çok iyi biliyoruz. Bir işçi kadının tek başına, vazgeçmeden sürdürdüğü bu mücadele küçümsenmiş durumdadır. Gülistan yalnız görüldü. Tek başına görüldü. İşçinin emeklerinin karşılığını vermemeyi kendilerine reva gördüler. Görüyoruz ki işçiler bir araya geliyor. Birlik oluyorlar, sendikalaşıyorlar, örgütleniyorlar. Mücadele ediyorlar. Bugün mücadele vakti. Hep birlikte, yan yana, omuz omuza mücadele etme vaktidir." (ANKA)

Öne Çıkanlar