Lüks tatiliyle gündeme gelen Başsavcı Kocaman'ın nikah sonrası ilk ziyareti Saray'a

Lüks tatiliyle gündeme gelen Başsavcı Kocaman'ın nikah sonrası ilk ziyareti Saray'a
Ankara Cumhuriyet Başsavcısı Yüksel Kocaman nikah töreni sonrası Erdoğan'ı ziyaret etti.

Lüks tatiliyle gündem olan Ankara Cumhuriyet Başsavcısı Yüksel Kocaman, nikahtan sonra AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ı ziyaret etti.

Ankara Cumhuriyet Başsavcısı Yüksel Kocaman, Ayça Dursun ile düzenlediği nikah törenine bakanlar ve AKP bürokratlarının büyük bir kısmı katıldı.

Sheraton Otel'de düzenlenen törene Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan yer almazken, çiftin nikah şahitleri Yargıtay Başkanı Mehmet Akarca, Danıştay Başkanı Zeki Yiğit, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Yüksek Seçim Kurulu Başkanı Muharrem Akkaya, Hakimler ve Savcılar Kurulu 1. Daire Başkanı Halil Koç, Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu oldu.

NİKAH SONRASI ERDOĞAN ZİYARETİ

Kocaman ve eşi Dursun'un nikah sonrası Saray'da Erdoğan'ı ziyaret etmesi ise dikkat çekti. Erdoğan, Kocaman ve eşi İnşaat Mühendisi Ayça Dursunu aiile büyükleri  ile Saray'da kabul etti. Geline düğün hediyesi veren Erdoğan, ardından gelin ve damat yakınlarıyla hatıra fotoğrafı çektirdi. 

Çiftin Saray'daki Erdoğan ziyareti Kocaman'ın memleketi olan Zonguldak'ın yerel internet sitelerinde haber oldu.

DEMİRTAŞ VE YÜKSEKDAĞ'A TUTUKLAMA KARARI VERİLEN SORUŞTURMAYI BAŞLATAN İSİM

Ankara Cumhuriyet Başsavcısı Yüksel Kocaman, geçtiğimiz hafta yaptığı lüks tatille gündeme gelmişti. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın Pınarhisar Cezaevinde kaldığı dönemde cezaevi savcısı olduğu ve cezaevinde düzenlenen mangal partisine de katılmasıyla tanınmıştı.

Kocaman, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin (AİHM) HDP'nin tutuklu eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş lehine karar verdiği akşam Erdoğan'la Saray'da bir görüşme gerçekleştirmiş, Demirtaş ve Figen Yüksekdağ hakkında tutuklama kararı verilen soruşturmayı da başlatan isim olmuştu. Demirtaş, Kocaman'a "Buyursun gelsin, mangal partisi yapalım" sözleriyle tepki göstermişti.

Kocaman'ın lüks tatili de HDP Grup Başkanvekili ve Siirt Milletvekili Meral Danış Beştaş tarafından Meclis gündemine taşınmıştı. Beştaş, Adalet Bakanı Abdülhamit Gül'ün yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde, "Başsavcının lüks tatili, Demirtaş ve Yüksekdağ kararlarının bir ödülü müdür?" diye sormuştu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar