Sendika başkanı, 1.8 milyonluk araç aldı: Kampanya vardı

Sendika başkanı, 1.8 milyonluk araç aldı: Kampanya vardı
50 bin lira maaş alan Özçelik-İş Başkanı Yunus Değirmenci, aldığı 1.8 milyonluk araç için lüks aracın 'sendikanın menfaatleri' için daha uygun olduğunu söyledi.

İşçilerin ekonımşk ve sosyal haklarını korumak için kurulan sendikaların yönetici ve başkanlarının bir çoğunun adı, sendikal mücadele yerine aldıkları yüksek maaşlar ve lüks yaşamlarıyla gündeme geliyor.

Memur-Sen'e bağlı Sağlık-Sen Genel Başkanı Semih Dursun'un, piyasa değeri yaklaşık 800 bin TL olan Audi A6 aracı almasının ardından şimdi de Hak-İş Genel Başkan Yardımcısı ve Özçelik-İş Sendikası Genel Başkanı Yunus Değirmenci, lüks yaşamıyla dikkat çekiyor.

50 bin lira maaş alan Özçelik-İş Genel Başkanı Yunus Değirmenci, 1.8 milyon TL değerinde lüks makam aracı aldığı ortaya çıktı..

Lüks araç alımını, 'sendika menfaatleri' sözleriyle savunan Değirmenci, "Baktık, sendikamızın menfaatleri için bu daha uygun, bunu almaya karar verdik. Benden sonra gelecek olan arkadaşa da hem yeni bir araba hem de yeni bir bina bırakmış olacağım" dedi.

'KAMPANYA VARDI'

Daha önce Memur-Sen'e bağlı Sağlık-Sen Genel Başkanı Semih Dursun'un, piyasa değeri yaklaşık 800 bin lira olan Audi A6 aracı almasının ardından Hak-İş Genel Başkan Yardımcısı ve Özçelik-İş Sendikası Genel Başkanı Yunus Değirmenci'nin de süper lüks makam aracı aldığı ortaya çıktı.

Sözcü'den Ali Ekber Ertürk’ün sorularını yanıtlayan Değirmenci, BMW aldığını doğrularken, "Kampanya vardı" açıklaması yaptı:

"Oturduk, yönetim kuruluyla konuştuk. Önce, yeni bir Audi'yi sorduk. ‘Kaç lira' dedik. ‘800 bin' dediler. ‘Kaç yıl gider' dedik, ‘4 yıl' dediler. Sonra BMW'yi sorduk. ‘Fiyatı ne' dedik, ‘1 milyon 800 bin lira' dediler. Kampanya varmış, 1 milyon 300 bin liraya veririz dediler. ‘Ömrü kaç yıl' diye sorduk, ‘10 yıl' dediler. Baktık, sendikamızın menfaatleri için bu daha uygun, bunu almaya karar verdik. Benden sonra gelecek olan arkadaşa da hem yeni bir araba hem de yeni bir bina bırakmış olacağım."

'MAAŞIM 30 BİN İLE 50 BİN LİRA ARASINDA'

Yunus Değirmenci'nin maaşının da 50 bin liraya yükseltildiği iddia edildi. Ancak Değirmenci, "O kadar değil. 30 ile 50 bin lira arası" dedi. Kendisinin ve yönetim kurulu üyesi arkadaşlarının maaşlarının her yıl ocak ayında belirlendiğini belirten Değirmenci, "Oturduk, konuştuk. Bir düzenleme yaptık. Benim yönetim kurulu ile maaşım aynıydı. Arkadaşlar ‘Başkanım, siz bizden daha çok çalışıyorsunuz' deyince benim maaşım biraz daha arttırıldı. Ben Kayseriliyim, tasarrufu iyi bilirim. Sendikamdan herhangi bir temsil gideri ya da benzeri bir harcamada bulunmam" dedi (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar