Lûbe Ayar'dan Anadolu Efes'in şampiyonluğuna 'doping' göndermesi

Lûbe Ayar'dan Anadolu Efes'in şampiyonluğuna 'doping' göndermesi
Gazeteci Lûbe Ayar, Anadolu Efes'in şampiyonluğunun ardından yaptığı paylaşımla sosyal medyada tepki çekti.

Euroleague final maçında Barcelona'yı mağlup ederek şampiyon olan Anadolu Efes'in başarısının ardından, gazeteci Lûbe Ayar'dan ilginç bir paylaşım geldi. 

Ayar, "Doping testlerinin sonuçlarını bekleyin bence" paylaşımıyla 2009 yılında Efes Pilsen ile Fenerbahçe arasındaki play-off final serisinin 5. maçına göndermede bulundu.

O yılki adıyla Efes Pilsen'li 2 basketbolcu Kerem Gönlüm ve Kasun'un, play-off final serisi 5. maçından sonra yapılan idrar testinde doping içeren 'cathine' maddesinin çıkmasının ardından Fenerbahçe ile Efes arasında gerilim yaşanmıştı.

Ayar, gelen tepkiler üzerine, bu kez de Anadolu Efes'in Başantrenörü Ergin Ataman'ı hedef aldı. Ataman'ın takımın başında olduğu için Anadolu Efes'in şampiyonluğunu tebrik etmeyeceğini belirtti.

LÛBE AYAR KİMDİR?

Lûbe Ayar 1998'de Kocaeli Üniversitesi Fotoğraf Bölümü'nde okurken "futbol tutkusu" nedeniyle Fanatik gazetesinde çalışmaya başladı. Daha sonra Yeni Yüzyıl, Akşam, Star TV, Milliyet, Yurt ve Habertürk'te muhabir ve editör olarak çalıştı.

2006'da Beyoğlu Cumhuriyet Başsavcısı Ünal Canpolat'ın görevden alınmasıyla sonuçlanan haberi sayesinde Türkiye Gazeteciler Cemiyeti tarafından verilen "Siyasal Haber" dalında Başarı Ödülü'nü kazandı ve "Yılın Gazetecisi" seçildi. Aynı haberle Metin Göktepe Gazetecilik Ödülü'ne de lâyık görüldü.

Ayar, Yargıtay, Milli İstihbarat Teşkilatı ve Alaattin Çakıcı arasındaki ilişkileri anlattığı Firar isimli kitabı 2006'da yayımlandı. Fenerbahçe'ye açılan davaları konu aldığı Ne Şikesi Memleket Elden Gidiyor adlı kitabını 2016'da yayınladı. (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar