Londra Köprüsü'nde bir kişi polis tarafından vuruldu

Londra Köprüsü'nde bir kişi polis tarafından vuruldu
Polis, olayda 'terör bağlantısı' olduğunu belirterek, saldırganın sahte olduğu anlaşılan bir patlayıcı cihaz taşıdığını kaydetti.

İngiltere'de Londra Köprüsü üzerindeki bıçaklı saldırıda çok sayıda kişi yaralandı. Güvenlik kaynakları bıçaklı bir saldırganın etkisiz hale getirildiğini açıkladı.

Kentin en işlek noktalarından biri olan köprü ulaşıma kapatıldı.

Polis, yerel saatle 13:58'de Londra Köprüsü yakınındaki bıçaklama olayından dolayı arandı.

Olay yerine gelen polis bir kişiyi vurdu. Çok sayıda ambulans olay yerine sevkedildi.

Polis, yaşanan olayda çok sayıda kişinin yaralandığını bildirdi.

 

Olay yerinden bildiren BBC muhabiri John McManus, "Birkaç dakika önce, güney yakasındaki Londra köprüsünden köprünün kuzey kıyısına yürüdüm. Köprünün diğer tarafında, birkaç kişi bir adama saldırdı. Polis silah seslerinin duyulmasından sonra köprüyü kapattı" dedi. 

İngiliz polis teşkilatı Scotland Yard Genel Müdür Yardımcısı Neil Basu daha sonra yaptığı açıklamada, ihbar üzerine olay yerine intikal eden polis ekiplerinin vurduğu saldırganın öldüğünü söyledi. 

Basu, olayda "terör bağlantısı" olduğunu belirterek, saldırganın sahte olduğu anlaşılan bir patlayıcı cihaz taşıdığını kaydetti.

Haziran 2017'de bir araç, Londra Köprüsü üzerindeki kalabalığın içine dalmış ve sonrasındaki saldırıda 8 sivil hayatını kaybetmişti. (Euronews)

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar