Londra'da iki yolcu uçağı çarpıştı

Londra'da iki yolcu uçağı çarpıştı
Londra'daki Heathrow Havalimanı'nda iki yolcu uçağı çarpıştı. Çarpışmanın etkisiyle uçaklardan birinin kuyruğunda hasar meydana geldiği, yolcularda ise yaralanan olmadığı bildirildi.

İngiltere’nin başkenti Londra’daki Heathrow Havalimanı'nda Korean Air'e ait Boeing B777 tipi yolcu uçağı, İzlandalı havayolu şirketi Icelandair'e ait B757 tipi uçağa çarptı. Olay sonrası Icelandair uçağının kuyruğunda hasar meydana geldiği bildirildi.

BBC’nin aktardığı habere göre Heathrow Havaalanı Sözcüsü, dün akşamı meydana gelen olayı doğrulayarak, iki uçağın küçük bir çarpışmaya karıştığını ifade etti. Sözcü, herhangi bir yaralanmanın olmadığını bildirerek, tüm yolcuların ve mürettebatın güvende olmasını sağlamak için acil servislerin müdahale ettiğini aktardı.

Korean Air uçağında yolcu olan Guardian gazetesinde çalışan Dan Sabbagh ise diğer taraftaki bir yolcunun olayı gördüğünü ve kendisine uçağımızın kanadının diğerlerinin kuyruğuna zarar verdiğini söylediğini aktardı. Sabbagh, uçakta olduğunu ancak bir şey hissetmediklerini belirterek, kimsenin zarar görmediğini kaydetti.

Öne Çıkanlar