Lice’de köyler asker ablukası altında: Evler basıldı, köylüler gözaltına alındı

Lice’de köyler asker ablukası altında: Evler basıldı, köylüler gözaltına alındı
Lice’deki operasyon sonrasında giriş ve çıkışlara kapatılan köylerdeki birçok evin askerler tarafından basıldığı ve köylülere işkence uygulandığı iddia edildi.

Diyarbakır Lice’de, 9 Ocak günü yaşanan ve 1 askerin yaşamını yitirdiği, 3 askerin de yaralandığı çatışma sonrası köylere yönelik abluka sürüyor.

Lice’ya bağlı Çağdaş (Cinezur), Dibek (Derxust), Arıklı (Hiseynik) ve Bağlan (Mişref) mahalleleri kırsalında yürütülen askeri operasyonun sırasında 9 Ocak günü çıkan çatışmada 1 asker yaşamını yitirmiş, 3 asker de yaralanmıştı.

Mezopotamya Ajansı’nın haberine göre çatışma sonrası giriş ve çıkışlara kapatılan köylerdeki birçok ev askerler tarafından basılırken, köylülere de işkence uygulandığı iddia edildi. Bağlan (Mişref) Mahallesi’ndeki evlerine yapılan baskında gözaltına alınanlardan Mehmet Şah Bozkuş "örgüt üyesi olma" iddiasıyla tutuklanırken, eşi Azize Bozkuş ise serbest bırakıldı.  

Dün sabah saatlerinde ise, askerlerce Dibek (Derxust) Mahallesi’nde ev baskınları yapılıp, Sıddık Özkan (63), Ferhat Özkan ve Ömer Yıldırım isimli yurttaşlar gözaltına alındı. 3 yurttaşın da hala gözaltında olduğu bildirildi.

KÖYLÜLER, GBT YAPILDIKTAN SONRA KÖYLERİNE GİREBİLİYOR

Öte yandan söz konusu yerleşim yerlerinin kırsalındaki operasyonun dün itibariyle sonlandırıldığı öğrenildi. Ancak köylere yönelik ablukanın halen sürdüğü bilgisine ulaşıldı.

Köylüler, askerlerce Genel Bilgi Taramaları (GBT) yapıldıktan sonra köylerine girilebiliyor.

 

Öne Çıkanlar