LaWje, Diyarbakır'da sahne alacak

LaWje, Diyarbakır'da sahne alacak
Geleneksel Hakkâri müziğini derleyerek seslendiren LaWje grubu, Diyarbakır’da sahne alacak.

+GERÇEK- Amidart Kültür&Sanat Topluluğu’nun "Şarkılarımız susmayacak…" konserler serisi, LaWje ile devam ediyor. 

Geleneksel Hakkâri müziğini derleyen ve yeni bir formda dinleyiciyle buluşturan LaWje, 27 Haziran’da Diyarbakır’da sahne alacak. Diyarbakır’da Zarok Ma Açık Hava Sahnesi’nde sevenleri ile buluşacak olan LaWje, Selîqe albümünden ve zaman içinde yaptığı derlemelerden örneklemeler ve Kürt müziğindeki önemli şarkıcıların klasikleşmiş eserleri seslendirecek.

"LAWJE’YÊN EVÎNİYÊ" PROJESİYLE DİNLEYİCİLERİNİN KARŞISINDA

 2003 yılında Hakkari’de derleme çalışmalarına başlayan LaWje, Kürt Müziğindeki özellikle Dengbêj ve Stranbêjlerin ifade içimlerindeki ses ve gırtlak kullanımlarından ilham alarak müzikal yorumlamalarını şekillendirdi. Çalışmaları sırasında Hakkâri bölgesinin kültürel sınırları, bölgedeki Kürtlerin diğer halklarla olan etkileşimi (özellikle Asurîler) ve fiziki koşullarının Hakkâri müziği üzerindeki etkisi ve bu etkenlerin yaratmış olduğu çeşitlilikleri albümleri içerisindeki form örneklemelerinde (repertuar seçiminde) referans aldı.

Yakın zamanda "LaWje’yên Evîniyê" projesiyle de dinleyicilerinin karşısında olan LaWje, uzun bir aradan sonra Selîqe albümünden ve zaman içinde yaptığı derlemelerden örneklemeler ve Kürt müziğindeki önemli şarkıcıların, klasikleşmiş eserleriyle sahne alacak.

Öne Çıkanlar