'Lavrov ve Blinken, Ukrayna nedeniyle hararetli şekilde tartıştı'

'Lavrov ve Blinken, Ukrayna nedeniyle hararetli şekilde tartıştı'
Blinken ile Rus mevkidaşı Lavrov'un, Ukrayna'ya karşı 'Rus saldırısı' olması halinde Batı'nın alacağı önlemler gündeme gelince hararetli şekilde tartıştığı öne sürüldü.

İsveç’in başkenti Stockholm'de 2 Aralık'ta bir araya gelen Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ve ABD'li mevkidaşı Antony Blinken arasında, Ukrayna nedeniyle hararetli bir tartışma yaşandığı iddia edildi.

NATO ve ABD’nin Rusya'ya Ukrayna konusunda yönelttiği suçlamalar son dönemde ciddiyetini arttırırken, taraflar arasındaki gerilimin Lavrov-Blinken görüşmesine de yansıdığı ileri sürüldü.

Sputnik’in Bloomberg'e dayandırdığı habere göre, Stockholm'deki AGİT Dışişleri Bakanlar Toplantısı kapsamında bir görüşme yapan ABD Dışişleri Bakanı Blinken ile Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, Ukrayna'ya karşı 'Rus saldırganlığı' söz konusu olması halinde Batı'nın alacağı önlemler gündeme geldiğinde hararetli bir şekilde tartıştı. Haberde, "Devlet Başkanı Vladimir Putin'in birliklerinin komşu ülkenin sınırı yakınında konuşlanması nedeniyle Ukrayna'ya karşı 'Rus saldırganlığı' tehdidine karşılık vermek için ABD'li ve Avrupalı müttefiklerin yaptırımlar da dahil çeşitli yollar aradığının söylenmesinin ardından görüş alışverişi gergin bir şekilde ilerlemeye başladı" denildi.

Lavrov’un Blinken'a 2014'te Kiev'de yaşanan olayların devlet darbesi olduğunu ifade ederek, NATO ve Avrupa Birliği’ni (AB) farklı görüşteki kişileri bastırmak ve Rusya'yı tehdit etmekle suçladığı aktarıldı.

Blinken’ın ise NATO'nun bir savunma ittifakı olduğunu belirterek eski Ukrayna Devlet Başkanı Viktor Yanukoviç'e sadık güçlerin Kiev'de barışçıl protestoculara ateş açtığını ve yüzden fazla kişiyi öldürdüğünü iddia ettiği kaydedildi.

NE OLMUŞTU?

ABD ve NATO, son dönemde Rusya'nın Ukrayna sınırına asker ve teçhizat yığdığına dair sayısı giderek artan ve sıklaşan iddialar ortaya atıyor. Bu iddiaları kesin bir dille reddeden Rusya, ülke toprakları içinde yapılan askeri intikallerin Moskova'nın meşru hakkı olduğunu ve Ukrayna'ya saldırma gibi bir planlarının olmadığını kaydediyor.

Öne Çıkanlar