Rusya'dan Ukrayna'ya 'tarafsızlık' şartı

Rusya'dan Ukrayna'ya 'tarafsızlık' şartı
Rusya-Ukrayna savaşına ilişkin konuşan Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, savaşın Ukrayna’nın tarafsızlık statüsü ile ilgili kapsamlı belgelerin imzalanmasıyla sona ermesini umduğunu belirtti.

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, gece Ukrayna Devlet Başkanlığı önünden yaptığı konuşmasında Rusya'ya görüşme çağrısında bulunmuştu. Bu çağrının ardından, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'dan dikkat çeken bir açıklama geldi.

'BATI'YLA MÜTTEFİKLİK DAHİL İŞ BİRLİĞİNE HAZIRIZ'

Lavrov, güvenlik konularında ve Ukrayna’nın tarafsızlık statüsü ile ilgili kapsamlı belgelerin imzalanmasıyla ‘operasyonun’ sona ermesini umduğunu belirtti.

Lavrov ayrıca, Rusya’nın Batı ile müttefik olarak dahi iş birliği yapmaya hazır olduğuna da dikkat çekti.

'BATI’YA KARŞI AÇIKTIK'

Sputnik'te yer alan habere göre, Lavrov, "Biz her zaman her türlü soruna diplomatik çözümden yana olduk, Zelenskiy müzakere önerdiği zaman Başkanımız kabul etti, müzakereler devam ediyor" dedi.

"Putin'in yönetiminin başlarından yani 2000'lerin başından itibaren Batı'ya karşı açıktık" diyen Lavrov, "Çeşitli şekillerde, hatta Başkanımızın müttefikliğe yakın olarak tanımladığı şekillerde dahi iş birliği yapmaya hazırdık. Ne yazık ki bu işe yaramadı" diye konuştu...

'ABD’YE RAĞMEN MÜZAKERELER DEVAM EDİYOR'

"Biz her zaman her türlü soruna diplomatik çözümden yana olduk, Zelenskiy müzakere önerdiği zaman Başkanımız kabul etti, müzakereler devam ediyor" diyen Lavrov, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ukrayna delegasyonu önce müzakerelere müzakere olsun diye başlasa da daha sonra belli bir diyalog gelişti, ancak birilerinin, "büyük bir olasılıkla Amerikalıların, Ukrayna delegasyonunun sürekli olarak elinden tuttuğu ve bana göre kesinlikle asgari düzeyde olan taleplerimizi kabul etmelerine izin vermediği hissi var."

Öne Çıkanlar