Lavrov'dan Batı'ya uyarı: Nükleer savaşı hafife almayın

Lavrov'dan Batı'ya uyarı: Nükleer savaşı hafife almayın
Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Ukrayna'daki savaşta Kiev'e açık destek veren Batı'yı 'nükleer çatışmayı hafife almaması' konusunda uyardı.

NATO'nun Ukrayna'ya silah sağlayarak Rusya ile 'vekalet savaşına' girdiğini söyleyen Lavrov, Moskova'nın 'nükleer savaşı ne pahasına olursa olsun önlemeye çalışma ilkesini desteklemek için çok şey yaptığını' kaydetti.

Devlet televizyonunda yayınlanan röportajda Lavrov, "Bu, her şeyi temel aldığımız kilit konumumuzdur. Riskler şu anda dikkate değer. Bu riskleri yapay olarak arttırmak istemiyorum. Çoğu bunu ister. Tehlike ciddi, gerçek. Bunu küçümsememeliyiz." diye konuştu.

Lavrov, Ukrayna'daki çatışmayı sona erdirmek için yapılacak herhangi bir anlaşmanın çekirdeğinin büyük ölçüde sahadaki askeri duruma bağlı olacağını kaydetti.

'NATO UKRAYNA'DA VEKALET SAVAŞI YÜRÜTÜYOR'

Lavrov röportajda Batı ülkelerinden Ukrayna'ya gönderilen silahlara da tepki gösterdi. Söz konusu silah tedariklerinin çatışmaları sona erdirmek yerine uzatma hedefinde olduğunu belirten Lavrov,  "Ukrayna'nın batısındaki depolama tesisleri birden fazla kez (Rusya tarafından) hedef alındı. Başka nasıl olabilir?" dedi. Lavrov, NATO'nun Ukrayna aracılığıyla Rusya'yla savaştığını belirterek "NATO, özünde vekalet savaşı yürütüyor. Savaş, savaştır" dedi.

Rusya Dışişleri Bakanı röportajda Ukrayna'yla müzakerelere de değindi. Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy'i "kameralara oynamak" ile suçlayan Lavrov, bu özelliğini İngiltere Başbakanı Boris Johnson'a benzettiğini ifade etti.

Öne Çıkanlar