Anlaşma sağlandı: Kuşdili Çayırı, çayır olarak kalacak

Anlaşma sağlandı: Kuşdili Çayırı, çayır olarak kalacak
Kuşdili Çayırı’na yapımı planlanan otopark ve peyzaj projesinde Kuşdili Çayırı Dayanışması'nın İBB Ulaşım Daire Başkanlığı ile görüşmesinde anlaşma sağlandı.

Kadıköy’de doğal ve tarihi sit alanı olan Kuşdili Çayırı’na İBB tarafından yapımı planlanan otopark ve peyzaj projesinde Ulaşım Daire Başkanlığı ile yapılan görüşmede anlaşma sağlandı.

Kuşdili Çayırı Dayanışması yaptığı açıklamada şunları söyledi:

Kadıköylülere müjde: Kuşdili Çayırı ÇAYIR olacak!

Kuşdili Çayırı Platformu’nun İstanbul Büyükşehir Belediyesi’yle yaptığı toplantılar, verdiği dilekçeler, yapılan eylemler; 2007’den beri Kuşdili Çayırı Platformu’nun gösterdiği kararlı tutum sonuç verdi.

Çok sayıda dayanışma, sivil toplum örgütü, siyasi parti temsilcisi ve çevre aktivistinin ve Kadıköy sakinlerinin "Kuşdili Çayır olsun" talebi etrafında toplandığı Platform, bugün İBB’nin verdiği haberle bu talep konusunda önemli bir kazanım elde etti. Hali hazırda İSPARK ve şantiye olarak kullanılan, eski Salı Pazarı’nın kurulduğu Kuşdili Çayırı, geçmişinde büyük bir çayır olarak Kadıköylülerin önemli bir buluşma, dinlenme ve eğlenme mekanıydı.

İBB’nin Yeşil Alanlar Daire başkanlığından, Platform sözcülüğünü yürüten Gülsün Gökalp’e ilettiği mesajda, Kuşdili Çayırı’yla ilgili, daha önce yapılan toplantılarda dile getirilen talepleri değerlendirdiği ve "Park değil, Çayır" statüsünde bir yeni proje için çalışmayı gündemine aldındığı belirtildi.

Kuşdili Çayırı Platformu, bu önemli kazanımı sevinçle kamuoyuyla paylaşırken, Çayır talebinin takipçisi olmaya devam edeceğini de duyurdu.

Platform temsilcileri akşam saatlerinde şu anda şantiye binası olarak kullanılan bölümde bir araya gelerek bu kazanımı kutlayacağını açıkladı.

Öne Çıkanlar