Kürt Pen üyesi yazar Hasip Yanlıç gözaltına alındı

Kürt Pen üyesi yazar Hasip Yanlıç gözaltına alındı
Hasip Yanlıç'ın evinde yapılan aramada Hasan Cemal'in Delila kitabı olmak üzere toplam 5 kitaba delil gerekçesiyle el konulduğu açıklandı.

HABER MERKEZİ- KHK ile kapatılan Kürt Yazarlar Derneği ve Kürt Pen üyesi Kürtçe dil eğitmeni-yazar Hasip Yanlıç evine yapılan baskınla gözaltına alındı.Yanlıç'ın Diyarbakır'daki evinde yapılan aramada Hasan Cemal’in kitabına da el konulduğu belirtildi. 

Diyarbakır’ın merkez Bağlar ilçesi Bağcılar mahallesinde Salı günü sabah saatlerinde KHK ile kapatılan Kürt Yazarlar Derneği ve Kürt Pen üyesi yazar Hasip Yanlıç’ın evine yapılan operasyonla gözaltına alındı. Gözaltı gerekçesi öğrenilmeyen Yanlıç, Diyarbakır İl Emniyet Müdürlüğü TEM Şubesi’nde tutuluyor. 

Müvekkili hakkında bilgi veren Avukat Devran Matyar, müvekkilinin dosyasına gizlilik kararı getirildiğinden dolayı dosya içeriğine ulaşamadıklarını belirterek, ancak Yanlıç’ın DTK bünyesinde akademik Kürtçe eğitim verdiği ve "Örgüt propagandası" iddiası ile gözaltına alındığını söyledi. Gözaltına alındığı günden bu yana iki defa görüştüğünü kaydeden Matyar, gelecek Salı gününe kadar gözaltı süresi uzatıldığını belirtti. 

HASAN CEMAL’İN KİTABINA EL KONULDU 

Her hangi bir delil olmamasına rağmen Yanlıç’ın gözaltında bekletildiğini ifade eden Matyar, "Evinde yapılan aramada Hasan Cemal’in ‘Delila’ kitabı olmak üzere 5 kitaba el konuluyor. Ayrıca PKK Lideri Abdullah Öcalan’ın resminin basılı olduğu kendisine hediye edilen bir tişörte de el konulmuş. Herhangi bir sağlık sorunu yoktur" dedi. 

Öne Çıkanlar