Kürt Dili ve Edebiyatı bölümünden ilk doktora mezunu

Kürt Dili ve Edebiyatı bölümünden ilk doktora mezunu
'Kürtçe Konuşanların, Kürtçe Konuşmalarını Belirleyen Davranışlar' konusunda doktora tezi hazırlayan Zafer Açar, Bingöl Üniversitesi'nden mezun oldu.

Bingöl Üniversitesi Yaşayan Diller Enstitüsü Kürt Dili ve Edebayatı Bölümü ilk kez bir doktora mezunu verdi.

Yaşayan Diller Enstitüsü'nde doktora yapan Zafer Açar, "Kürtçe Konuşanların, Kürtçe Konuşmalarını Belirleyen Davranışlar" konusunda Van'da yaptığı saha araştırmasını doktora tezi olarak bugün juri önünde savundu.

Açar, farklı üniversitelerden gelen juri üyeleri önünde doktora tezini başarılı bir şekilde savunarak Bingöl Üniversitesi'de Kürt Dili ve Edebiyatı alanında doktorasını bitiren ilk akademisyen oldu.

Kürt Dili ve Edebiyatı ile Zaza Dili ve Edebiyatı bölümlerinde eğitimlerine devam eden doktora öğrencileri ilk kez başarılı bulunan tezin kendileri için de yol gösterici olduğunu belirtti. 

Mezun olan Zafer Açar'a, temayül gereği cübbe giydirildi. Doktora savunmasına çok sayıda misafir de dinleyici olarak katıldı ve ardından Dr. Zafer Açar'ı tebrik etti. Açar'ın Kürt Dili ve Edebiyatı alanında bir çok edebi eseri bulunuyor. (Kaynak: Çevlik Haber)

Öne Çıkanlar