Kürt Dil ve Kültür Ağı'ndan 'Apê Musa' paneli: Bir mücadeleci, bir gazeteci ve bir baba

Kürt Dil ve Kültür Ağı'ndan 'Apê Musa' paneli: Bir mücadeleci, bir gazeteci ve bir baba
'Kürt halkı için büyük bedeller veren ve çok uğraşan Anter’i Biz Kürt halkı asla unutmayacağız.'

Kürt Dil ve Kültür Ağı, 28 yıl önce öldürülen Musa Anter için "Bir mücadeleci, bir gazeteci ve bir baba" konulu panel düzenleyecek. 
 
20 Eylül 1992 yılında JİTEM tarafından öldürülen Musa Anter (Apê Musa) ölümünün 28'inci yılını geride bıraktı.
 
Kürt Dil ve Kültür Ağı, Twitter, Facebook, Youtube, Periscope gibi tüm sosyal ağlarda 21 Eylül saat 21.00’de "Bir mücadeleci, bir gazeteci ve bir baba" konulu panelde Anter’i anacak. Moderetörlüğünü Gazeteci Hatice Kamer’in yapacağı panele konuşmacı olarak Anter’in oğlu Anter Anter katılacak. Panelde Anter’in mücadele hayatı, gazeteciliği ve bir aile babası yaşantısı oğlu tarafından aktarılacak. 

Tüm Kürt kurumlarının Musa Anter’in katledilişinin yıl dönümüne ilişkin eylem ve etkinlikler düzenleyeceğini ifade eden Kürt Dil ve Kültür Ağı sekretaryasından Bawer Berşev, yapacakları bu panelle Anter’i bir kez daha anacaklarını aktardı. Anter’in Kürt halkı için birçok alanda mücadele ettiğini ve Kürt halkının yaşadığı acıya ve zulme hem şahitlik eden hem de bunu kamuoyuna duyuran 21'inci yüzyıl tarihçisi olarak gördüklerini dile getiren Berşev, Anter için "Kürt ne çektiyse Anter onu gören ve yaşayan kişidir" ifadesinde bulundu. 

Berşev, Anter'e ilişkin şunları söyledi:

"Kürt halkı için büyük bedeller veren ve çok uğraşan Anter’i Biz Kürt halkı asla unutmayacağız. Musa Anter, Kürtlerin gelişmesi için gazetecilik yapan, kitaplar çıkaran, şiirler yazan ve hatta sözlük dahi çıkaran biridir. Apê Musa bizim için örnek almamız gereken ve onun izinden gitmemiz gereken biridir. Umarım yeni nesilden de Apê Musa’lar çıkar."

Öne Çıkanlar