Kulis | Yargıtay'ın Kaftancıoğlu kararının ardından Kılıçdaroğlu uyardı: ‘Kaosa ortak olmayacağız’

Kulis | Yargıtay'ın Kaftancıoğlu kararının ardından Kılıçdaroğlu uyardı: ‘Kaosa ortak olmayacağız’
Siyasi yasak kararı verilen Kaftancıoğlu’nun il başkanlığı görevine devam edip edemeyeceği tartışılırken CHP kaynakları, ‘Siyaset dışına itilmeyeceği ortam oluşturulacak’ dedi.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun Yargıtay’ın kararı sonrası partisinin TBMM grubuna "Sakin kalın" talimatını verdi. Kulis bilgisine göre Kılıçdaroğlu’nun vekillere, "Soğukkanlılıkla hareket edeceğiz. İktidar kaos istiyor, onların beklentilerinin tarafı olmayacağız. İktidarı demokrasiyle sandıkta göndereceğiz" dediği kaydedildi.  Kılıçdaroğlu’nun tüm vekillere yaptığı "İstanbul’a gelin" çağrısıyla birlikte 25-30 kişilik bir grubu da Genel Kurul’daki yasama faaliyetlerinde görevlendirdiği öğrenildi.

‘CHP’YE EN ÜST DÜZEYDE KATKI VERMEYE DEVAM EDECEK’

Cumhuriyet’te yer alan habere göre CHP’nin sürece ilişkin atacağı adımlar da netleşmeye başladı. Parti kurmayları, nihai kararların MYK ve Genel Başkan Kılıçdaroğlu tarafından alınacağını belirtti. MYK bugün saat 08.30’da Kılıçdaroğlu başkanlığında toplanacak. Toplantı CHP İstanbul İl Başkanlığı’nda gerçekleştirilecek. Ayrıca, dün Meclis’te yasama faaliyetlerini tamamlayan vekillerin de bugün açıklamalarını sürdüreceği öğrenildi.

Karar sonrası Kaftancıoğlu’nun hukuken sona erdirmek zorunda olduğu il Başkanlığı görevine kimin geleceği de siyaset kulislerinde merak konusu oldu. CHP kaynaklarından edinilen bilgiye göre, "kısa süre içinde bir görevlendirme yapılmayacak ve mücadele çerçevesinde Kaftancıoğlu’nun siyaset dışına itilmeyeceği bir ortam oluşturulacak" Cumhuriyet’e konuşan CHP’li üst düzey bir isim, "Canan Hanım önemli bir siyasi figür. Onu yok sayan bir girişim söz konusu olamaz. İl başkanı olmak her şey değil. CHP’ye en üst düzeyde katkı vermeye, İstanbul’daki çalışmalarını sürdürmeye devam edecek" değerlendirmesin de bulundu.

Öne Çıkanlar