Kulis: Kaftancıoğlu fiilen il başkanı görevine devam edecek, Buğra Gürsoy İBB Genel Sekreteri olacak

Kulis: Kaftancıoğlu fiilen il başkanı görevine devam edecek, Buğra Gürsoy İBB Genel Sekreteri olacak
CHP’den üst düzey bir yetkili, siyasi yasak getirilen Canan Kaftancıoğlu’nun ‘fiilen’ görevinin başında olacağını söyledi. İBB kulislerinde ise ‘genel sekreter’ hareketliliği var.

Seda TAŞKIN


+GERÇEK- Siyasi yasak getirilen Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’nun fiilen görevinin başında olacağı belirtildi. Yerine gelecek ismin ise CHP İstanbul İl Başkanvekilliği görevini yürüten ve Kaftancıoğlu’na yakınlığıyla bilinen Gülsüm Hale Özcömert Coşkun olması bekleniyor. Edindiğimiz bilgiye göre CHP’de söz konusu isme olumlu bakılıyor.

Öte yandan edindiğimiz bilgilere göre İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde genel sekreter olarak görev yaparken, görevinden ayrılan Şengül Altan Arslan’ın yerine İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcılığına getirilen Buğra Gürsoy’un, ‘İBB Genel Sekreteri’ olarak görevlendirileceği konuşuluyor.

KAFTANCIOĞLU’NUN YARGI SÜRECİ

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu hakkında Mayıs 2019'da önceki yıllarda yaptığı sosyal medyada paylaşımları gerekçe gösterilerek dava açılmış, Eylül 2021’de ise beş ayrı suçtan 9 yıl 8 ay 20 günlük hapis cezası verilmişti. Dava istinaf mahkemesine taşınmıştı.

Yargıtay 3. Ceza Dairesi, Canan Kaftancıoğlu'na beş ayrı suçtan verilen 9 yıl 8 ay 20 günlük hapis cezasının 4 yıl 11 ay 20 gün olan bölümünü geçtiğimiz mayıs ayında onadı. İki suçtan verilen 4 yıl 2 aylık hapis cezasını ise bozmuştu. Kaftancıoğlu’na ayrıca siyasi yasak getirilmişti.

Kaftancıoğlu, mahkeme kararının infazı işlemleri için dün İstanbul Adliyesi’ne gitti ve İnfaz Savcılığı’ndaki işlemlerin ardından, Silivri Cezaevine gönderildi. Kaftancıoğlu, işlemlerin ardından denetimli serbestlik kapsamında serbest bırakıldı.

SİYASİ YASAK GETİRİLEN KAFTANCIOĞLU GÖREVİNİ FİİLEN YÜRÜTECEK

Yıllardır siyasetin içinde bulunan Kaftancıoğlu’na Yargıtay kararıyla siyasi yasak da getirilmiş oldu. Aldığı hapis cezası 1 yıldan fazla olduğu için milletvekili ya da belediye başkanı adayı gösterilemeyecek.

CHP kulislerinden edindiğimiz bilgiye göre, Kaftancıoğlu CHP İstanbul İl Başkanı olarak "fiilen" görevinin başında olmaya devam edecek.

İL BAŞKANLIĞINA DÜŞÜNÜLEN İSİM BELLİ OLDU

Yerine gelecek ismin ise CHP İstanbul İl Başkanvekili görevi yürüten Gülsüm Hale Özcömert Coşkun olması bekleniyor. Coşkun isminin konuşulmasının nedeninin ise ‘hem Kaftancıoğlu’na yakın olması hem de güvenli bir iş arkadaşı olmasından kaynaklandığı’ belirtiliyor.  Edindiğimiz bilgiye göre CHP’de bu fikre büyük bir oranla olumlu bakılıyor.

KULİS: ARSLAN’IN YERİNE YARDIMCILIĞA GETİRİLEN GÜRSOY GENEL SEKRETER OLARAK GÖREVLENDİRİLEBİLİR

Öte yandan İBB Genel Sekreter Yardımcısı Şengül Altan Arslan, görevinden ayrıldığını duyurmuştu.  Arslan’ın yerine İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde genel sekreter olarak görev yapan Buğra Gürsoy, İBB Genel Sekreter Yardımcılığına getirildi.

Kılıçdaroğlu ve genel merkeze yakınlığıyla bilinen Gürsoy’un, kısa bir süre sonra da İBB Genel Sekreteri olacağı İBB kulislerinde konuşuluyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar