Kulis: Cumhurbaşkanı adayını CHP belirleyecek

Kulis: Cumhurbaşkanı adayını CHP belirleyecek
Kılıçdaroğlu ve Akşener sürpriz görüşmesinden sonra siyaset kulisleri hareketlendi. İYİ Parti kanadında, ‘adaylık konusunda kararın CHP’ye bırakıldığının ve itiraz edilmeyeceği' belirtildi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yönelik "çıksın karşıma" resti sonrası önceki gün İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile görüşmesi siyaset kulislerini hareketlendirdi. Cumhuriyet’ten Selda Güneysu’nun edindiği bilgiye göre "Kılıçdaroğlu, adaylığa bir adım daha yaklaştı." Akşener’in de "Kılıçdaroğlu’nun olası adaylığına itiraz etmeyeceği" öğrenildi. Ancak Akşener’in, "Eğer Cumhurbaşkanlığı seçimi kaybedilirse, bunun CHP’ye faturası ağır olur" dediği belirtildi.

‘SEÇİMİ KAYBEDERSE, BUNUN CHP’YE FATURASI AĞIR OLUR’

Akşener’in de bu konuda kararı "CHP’ye bıraktığı gerek Kılıçdaroğlu’nun adaylığı gerekse CHP’nin göstereceği bir başka isme itiraz etmeyeceğinin" altı çizildi. Ancak Akşener’in, "Eğer Cumhurbaşkanlığı seçimi kaybedilirse, bunun CHP’ye faturası ağır olur" dediği belirtildi. İYİ Parti kanadı, Akşener’in, "Başbakanlığa adayım" şeklindeki açıklamalarını anımsattı.

İYİ Parti’nin stratejisini çok önceden kurduğu ve "Akşener’in bu açıklamayla Millet İttifakı’nın önünü açtığı" ifade edildi.

Öne Çıkanlar