Kulis: Binali Yıldırım ile Numan Kurtulmuş arasında ‘soğuk savaş’ iddiası

Kulis: Binali Yıldırım ile Numan Kurtulmuş arasında ‘soğuk savaş’ iddiası
AKP Genel Başkanvekili Kurtulmuş’a karşı yeni bir ekibin oluştuğu, bu ekibin de eski İzmir Milletvekili Yıldırım etrafında şekillenen ‘İzmir grubu’ olarak adlandırıldığı iddia edildi.

AKP kulislerinde genel başkanvekilleri Numan Kurtulmuş ile Binali Yıldırım arasında "adı konulmayan bir soğuk savaş olduğu" iddia ediliyor. AKP’nin 7. Olağan Büyük Kongresi sonrasında Genel Başkan Recep Tayyip Erdoğan, aynı kurultayda kendisini seçime taşıyacak kadroları da belirlemişti. Bu süreçte önce Numan Kurtulmuş ve ardından Binali Yıldırım genel başkanvekili olarak görev almıştı.

ODA KRİZİYLE BAŞLADI

Cumhuriyet’ten Selda Güneysu’nun kulis haberine göre AKP içinde Yıldırım için "Partinin en güçlü isimlerinden, Erdoğan’ın zor zaman dostu" değerlendirmeleri yapılıyor. AKP içindeki ikinci büyük gücün de Kurtulmuş olduğu biliniyor. Ancak Yıldırım’ın göreve getirilmesi sonrası iki isim arasında "genel merkezde oda krizi" yaşanmıştı. Kurtulmuş’un odasının Yıldırım için bölündüğü, Kurtulmuş’un da bu duruma tepki gösterdiği belirtiliyor.

‘KURTULMUŞ’A KARŞI İZMİR GRUBU GÜÇLENDİ’

Kurtulmuş ile Yıldırım arasındaki "çekişmenin" Ankara ve Konya gibi illerde AKP gençlik kolları başkanlarının değiştirilmesi sürecinde de sürdüğü belirtiliyor. Kurtulmuş’a karşı yeni bir ekibin oluşmaya başladığı ve bu ekibin de ‘İzmir grubu’ olarak adlandırıldığı iddia ediliyor. Grubun, Yıldırım’ın 26. dönemde İzmir milletvekili olması nedeniyle "İzmir grubu" olarak anıldığı ileri sürülürken, bu grubun Kurtulmuş ve ekibi karşısında güç kazandığı ve İzmir grubunun AKP’yi seçime taşıyacak kadro olacağı konuşuluyor.

Öne Çıkanlar