Kulis: Albayrak, Bakan Nebati’den desteğini çekti

Kulis: Albayrak, Bakan Nebati’den desteğini çekti
Barış Soydan, AKP içinde Erdoğan cephesinin sanılanın aksine tek bir yapı ve bakıştan ibaret olmadığının altını çizdiği yazısında Albayrak’ın Bakan Nebati’den desteğini çektiğini yazdı.

Halk TV yazarı Barış Soydan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ekonomi politikalarında 'kesinlikle değişim olmayacağı' yönündeki mesajlarını değerlendirdi. 

Soydan, "AKP=Tayyip Erdoğan diye düşünülüyor olsa da, ekonominin içinde bulunduğu duruma karşı karşısında iktidar partisi içinde hem şikayetlerin hem çözüm arayışlarının arttığı bir gerçek. Bu durum zaman zaman olası kabine ve kadro değişikliği senaryolarına da evriliyor" ifadesini kullandığı yazısında şu görüşlere yer verdi:

"İşte Erdoğan son dönemdeki katı mesajlarıyla aslında parti içindeki farklı görüşleri ve çekişmeleri bastırmayı hedefliyor.

AKP içerisinde ve Erdoğan’ın çevresinde nasıl bir dağılım ve bir bakıma kamplaşma var? Erdoğan’ın planı ne?

'BİNALİ YILDIRIM, FUAT OKTAY VE AKP İÇERİSİNDE BAZI ÖNEMLİ İSİMLERİN OLDUĞU GRUP ENDİŞELİ'

Önce 'Endişeli ve giderek daha aktif' olan gruptan bahsedelim. Kaynaklarıma göre Binali Yıldırım, Fuat Oktay ve AKP içerisinde bazı önemli isimlerin olduğu bir grup, ekonominin gidişatına ve seçimlerin kaderine ilişkin ciddi endişeler taşıyor. Bu grup hem parti merkezi hem teşkilatlarda hakim görüşü temsil ediyor. Ekonomide temel göstergelerin bozulduğunu, halkta ciddi refah kaybı yaşandığını ve sabır tavsiyelerinin artık kabul görmediğini ifade ediyorlar."

'ALBAYRAK'IN OLASI BİR DEĞİŞİKLİKTE ÖN PLANDA OLMASI ÇOK OLASI GÖRÜLMÜYOR'

Soydan, "Kaynaklarıma göre Erdoğan cephesi de sanılanın aksine tek bir yapı ve bakıştan ibaret değil" ifadesini kullandığı yazısında şunları dile getirdi: 

"2018 seçimleri sonrasında Hazine ve Maliye Bakanlığını üstlenen Berat Albayrak, 2020 Kasımında istifasını vermesinden bu yana ortalarda görünmüyor. Bununla birlikte ekonomi yönetiminde Albayrak’a yakın çok sayıda ismin bulunduğu biliniyor. Ancak Albayrak’ın görevden ayrılma şekli ve kamuoyundaki olumsuz algı gibi nedenler sebebiyle Albayrak’ın olası bir değişiklikte ön planda olması çok olası görülmüyor."

'ALBAYRAK NEBATİ'DEN DESTEĞİNİ ÇEKTİ'

Soydan kaynaklarına dayandırdığı "Albayrak’ın kısa süre önce büyük umutlarla yayınladığı kitabın beklenen etkiyi yaratamaması da bunda etkili" dediği yazısında, "Yine de Albayrak, hem iktidar yakın medya hem Saray’daki danışmanlar aracılığıyla hâlâ denklemin içinde. Bu arada Albayrak’ın Bakan Nebati’den desteğini çektiği de konuşuluyor.

'NUMAN KURTULMUŞ EKONOMİ YÖNETİMİNİN DEĞİŞTİRİLMESİNİ İSTİYOR'

İktidar partisi içinde bir başka etkili figür, Numan Kurtulmuş. Kurtulmuş’un parti içerisinde kendisine yakın bir ekiple birlikte çalışıp zaman zaman Erdoğan’la konuları müzakere ettiği biliniyor. Kurtulmuş’un ekonomi yönetiminin değiştirilmesini istediği söyleniyor…

Erdoğan şimdilik değişik taleplerine kapıyı kapamış durumda. Ancak sonbahar aylarında ekonomide yaşanabilecek yeni fırtınanın Erdoğan üzerinde baskıyı artırabileceğini ve parti içerisinde de endişeleri çok yukarıya taşıyabileceği belirtiliyor." bilgisini paylaştı.

Öne Çıkanlar