Kronik hastalığı olan öğrenciler devamdan muaf tutulacak

Kronik hastalığı olan öğrenciler devamdan muaf tutulacak
Milli Eğitim Bakanı Özer, kronik hastalığı olan ve özel eğitime ihtiyacı olan öğrencilerin bu dönem devam zorunluluğundan muaf tutulacağını açıkladı.

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Gaziantepte İl Eğitim Değerlendirme Toplantısı’na katıldı. Toplantı öncesi açıklamalarda bulunan Özer, Öğretmenlik Meslek Kanunu'nun Resmi Gazete'de yayımlandığını belirterek, kanun ile ilgili tüm yönetmeliğin hazır olduğunu ve tüm eğitim paydaşlarının görüşlerine açtıklarını söyledi. Özer, "60 yıllık özlem olan Öğretmenlik Meslek Kanunu’nun 7354 sayılı kanunla ilk defa yasalaşıp yürürlüğe girdiğini" belirtti.

Milli Eğitim Bakanı Özer, Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kurulu’nun önerdiği kriterleri yerine getirerek bu dönemi de yüz yüze eğitim olarak nihayetlendireceklerini belirtti.

Özer, "Bugün itibarıyla Covid salgını ya da teması dolayısıyla tüm sınıfları kapalı olan hiçbir okulumuz bulunmamaktadır. Okullarımız her türlü tedbiri alarak bu süreçten de başarılı bir şekilde çıkacaktır. Kronik rahatsızlığı olan ve her kademede özel eğitime ihtiyacı olan öğrencilerimizin salgın nedeniyle okullara erişimi ile ilgili sıkıntıları olduğu yönünde şikayetler geldi. Dolayısıyla kronik hastalığı olan ve bunu sağlık belgesi ile belgelendiren öğrencilerimizi ve her kademede özel eğitime ihtiyacı olan öğrencilerimizi bu dönem devam zorunluluğundan muaf tutacağız. Devam mecburiyetleri olmayacak" diye konuştu.

Öne Çıkanlar