Kremlin: Batı'ya bir daha asla güvenmeyeceğiz

Kremlin: Batı'ya bir daha asla güvenmeyeceğiz
Kremlin sözcüsü, Rusya'nın Batı ile ilişkilerini uzun vadeli hasar aldığını söyledi. Dmitri Peskov, Rusya ve Batı arasında uzun bir kriz olacağını açıkladı

Kremlin sözcüsü Dmitri Peskov verdiği bir röportajda Rusya'nın "bir daha Batı'ya asla güvenmeyeceğini" söyledi. İlişkiler uzun vadede zarar görür. Peskow, ABD televizyonu MSNBC'de Salı gecesi yayınlanan röportajında, "Evet, uzun bir kriz olacak" dedi.

Yaklaşık dört ay önce Ukrayna ile savaşın başlamasından bu yana Rusya, Ukrayna'ya verilen askeri destek nedeniyle Batılı devletlere karşı defalarca suçlamalarda bulundu.

PESKOV, YAKALANAN ABD'Lİ SAVAŞÇILARI PARALI ASKER OLARAK NİTELENDİRDİ

Peskov, Ukrayna ordusunda savaşan ve kısa süre önce yakalanan iki ABD askerinin durumu hakkında da yorum yaptı. Peskov, bunların paralı askerler olduğunu ve bu nedenle Cenevre Sözleşmesinin koruması altına girmediğini söyledi.

Geçen hafta, Rusya devlet kanalı RT, iki kayıp ABD vatandaşı Alexander Drueke ve Andy Huynh'in çevrimiçi ağlarda yayınlanan videolarını gösterdi. Kimler tarafından ve hangi koşullar altında tutuldukları belirsizliğini korurken Peskov, MSNBC röportajında ​​Drueke ve Huynh'ın "yetkililer" tarafından tutulduğunu söyledi.

Kremlin sözcüsü, iki adamın Rus askerleri tarafından mı yoksa Rus yanlısı ayrılıkçılar tarafından mı ele geçirildiğini açık bıraktı. Bunun sebebinin ise bağımsızlık ilan eden Halk Cumhuriyetleri Donetsk ve Luhansk'ın idam cezasını getirmesi olduğu düşünülüyor. Çünkü Rusya idam cezasını askıya aldı.

Peskov, iki ABD vatandaşının yakın zamanda Donetsk'te idama mahkum edilen üç yabancıyla aynı kaderi paylaşmayacaklarını garanti edip edemeyeceği sorulduğunda, "Hiçbir şeyi garanti edemem. Bu, soruşturmaya bağlı" dedi. Ukrayna ve Birleşmiş Milletler (BM), ayrılıkçıların iki İngiliz ve Fas savaşçısına davranış biçimini ağır bir şekilde eleştirmişti. Cenevre'deki BM insan hakları ofisi, savaş esirlerinin korunmaya hakkı olduğunu söyledi. (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar