Kraliçe'nin tabutuna fazla yaklaşan kişi gözaltına alındı

Kraliçe'nin tabutuna fazla yaklaşan kişi gözaltına alındı
Kraliçe 2. Elizabeth'in naaşını ziyareti sırasında izin verilen mesafeyi aşan bir kişi, polis tarafından yaka paça gözaltına alındı.

Kraliçe 2. Elizabeth'in cenazesi Londra'daki Westminster Hall'da halkın ziyaretine açıldı. Halkın ziyaretine açılan naaşını görmek için oluşturulan kuyruk 10 kilometreye yaklaştı. Westminster Hall'a ulaşan bir kişi, cuma akşamı yerel saatle 22.00 sıralarında tabutun çok yakınına yürümesi üzerine polis tarafından yaka paça yere yatırıldıktan sonra sorgulanmak üzere gözaltına alındı.

Gazete Duvar’da yer alan habere göre; Londra polisi, bu kişinin "kamu düzenini bozmak" suçlamasıyla gözaltına alındığını duyurdu. Kraliçe'nin tabutuna yapılan ziyaretlerin canlı yayını da bu olay sırasında kısa bir süreliğine kesildi.

İngiltere Parlamentosu'ndan bir yetkili de "Meydana gelen olaydan haberdarız, bir kişinin sıradan çıkarak tabutun yakınına doğru ilerlediğini öğrendik. Bu kişi Westminster Hall'dan çıkarılarak sıra yeniden oluşturuldu. Düzende ciddi bir aksama yaşanmadı" açıklaması yaptı

Kraliçe 2. Elizabeth'in cenazesi pazartesi günü düzenlenecek cenaze törenine kadar burada ziyaret edilebilecek.

Öne Çıkanlar