Kraliçe II. Elizabeth'in cenaze töreni için liderler Londra'da bir araya geldi

Kraliçe II. Elizabeth'in cenaze töreni için liderler Londra'da bir araya geldi
Liderler Kraliçe II. Elizabeth’in Pazartesi yapılacak cenaze törenine katılmak için Londra’da..

İngiltere'nin en uzun süre tahtta kalan hükümdarı Kraliçe II. Elizabeth'in 8 Eylül’de 96 yaşında hayatını kaybetmesinin ardından yarın düzenlenecek olan cenaze töreni için aralarında ABD Başkanı Joe Biden’ın da bulunduğu dünyanın dört bir yanından liderler Londra'ya gitti.

VoA Türkçe'de yer alan habere göre; Başkan Biden gün içinde eşi Jill Biden'la birlikte Kraliçe II. Elizabeth'in naaşının bulunduğu Westminister Hall'a gitti. Joe Biden ve Jill Biden daha sonra Kraliçe II. Elizabeth'in anısına açılan taziye defterini imzaladı.

Binlerce kişi de Kraliçe II. Elizabeth’e son kez saygılarını sunmak amacıyla tabutunun bulunduğu Westminister Hall’a girmek için kuyrukta beklemeye devam ederken, Kraliçe’nin torunları, Prens William ve Harry de dahil Cumartesi tabutun çevresinde saygı duruşunda bulundu.

Cenaze töreni için ülke genelinden binlerce polis Londra’da görev başında olacağı cenaze töreni için Pazartesi ülke genelinde tatil ilan edildiği de duyuruldu.

İngiltere’de bu kadar büyüklükte bir devlet cenaze töreni en son 1965 yılında İkinci Dünya Savaşı dönemi başbakanı Winston Churchill için gerçekleştirilmişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar