'KPSS soruları sızdırıldı' iddiası: ÖSYM reddetti; CHP Meclis'e taşıdı

'KPSS soruları sızdırıldı' iddiası: ÖSYM reddetti; CHP Meclis'e taşıdı
KPSS sorularının daha önce yayınlanan bir deneme kitabında birebir aynı olduğu iddia edildi. ÖSYM iddiayı yalanlarken, CHP'li vekiller konuyu Meclis'e taşıdı.

31 Temmuz’da gerçekleştirilen KPSS A Grubu oturumlarıdaki soruların sızdırıldığı iddia edildi. Soru kitapçıklarının yayımlanmasının ardından, ÖSYM’nin soruları ile Yediiklim Yayınevi’nin deneme kitabında yer alan soruların birebir olduğu öne sürüldü. Sınava giren adaylar, sosyal medya üzerinden, yayınevinin sorularının seçeneklerine dahi dokunulmadan ÖSYM kitapçığına yerleştirildiğine dair ekran görüntüleri paylaştı.

ÖSYM İDDİALARI REDDETTİ 

Kısa sürede gelen tepkiler ve özellikle sosyal medya üzerinden yapılan paylaşımlar üzerine ÖSYM'den bir açıklama geldi. İddiaların reddedildiği açıklamada şöyle dendi: 

"2022 KPSS Lisans Genel Yetenek-Genel Kültür Sınavı ile Eğitim Bilimleri Sınavı 31 Temmuz 2022 Pazar günü sabah ve öğleden sonra oturumlarında güvenli bir biçimde gerçekleştirilmiştir.Bazı sınav sorularının bir yayınevinin deneme sınavı sorularıyla aynı olduğuna ilişkin sosyal medya platformlarında ortaya atılan iddiaların incelemelerimiz neticesinde asılsız olduğu anlaşılmıştır.
Kamuoyuna saygıyla duyurulur." 

İDDİALAR MECLİS'E TAŞINDI 

ÖSYM, iddiaları reddetse de konu Meclis Gündemine taşındı. CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen ve CHP Adana Milletvekili ve TBMM KİT Komisyonu Üyesi Orhan Sümer, Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer'in yanıtlaması istemiyle soru önergesi hazırladı. Önergede, 2022 KPSS sorularının derin, karanlık internette sınavdan 1 ay önce 1000 Dolar karşılığında satıldığı ve soruların önceden bir yayınevine verildiği iddiaları doğru mudur?" denildi. 

LİDERLERDEN PEŞ PEŞE TEPKİ 
İddialar siyasetin de gündemine girdi. İYİ Parti Lideri Meral Akşener Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda, "KPSS ile ilgili iddiaların ve 2 saatte yapılan şaibeli açıklamaların takipçisi olacağız. " dedi. 

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu da yaptığı paylaşımda "İddialarda en ufak doğruluk payı ortaya konursa KPSS sınavı iptal edilmelidir." çağrısı yaptı. 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar