Köylüler direndi, AKP’li belediye geri adım attı

Köylüler direndi, AKP’li belediye geri adım attı
AKP’li Trabzon Büyükşehir Belediyesi, Sümela Manastırı’nın bulunduğu Maçka’da patlatmalı taş ocağı ve kırma eleme tesisi yapmak istedi. Ancak bölge direndi ve geri adım attırdı.

AKP'li Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılmak istenilen Patlatmalı Taş (kalker) Ocağı ve Kırma Eleme Tesisine bölge halkı tepki gösterdi. 2 binden fazla imza toplayarak taş ocağının yapılmasına karşı çıkan köylüler, Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu'na geri adım attırdı.

En önemli turizm merkezlerden biri olan Sümela Manastırı’nın bulunduğu Maçka’da sütlacıyla ünlü Hamsiköy Mahallesi’ndeki Kangel Yaylası’na AKP’li Trabzon Büyükşehir Belediyesi patlatmalı taş ocağı ve kırma eleme tesisi yapmak istedi. Ancak belediyenin aldığı bu karara bölge halkı büyük tepki gösterdi.

Sözcü'nün haberine göre Zigana Dağları eteklerinde bulunan ve yılda yüz binlerce yerli ve yabancı turisti ağırlayan yaylaya taş ocağı yapılmasını istemeyen köylüler 2 binden fazla imza toplayarak Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu’na gönderdi.

HALKIN TEPKİSİ SONUÇ VERDİ

Bölgede bulunan mahalle muhtarlarının ve vatandaşların sorunlarını dinleyen ve kendisine verilen imzaları Büyükşehir Belediye Başkanı Zorluoğlu’na ileten Maçka’nın AKP’li Belediye Başkanı Koray Koçhan, taş ocağından vazgeçildiğini açıkladı.

Büyükşehir Belediye Başkanı ile görüştüğünü dile getiren Koçhan, "Bölgenin hassasiyetini Belediye Başkanımız Sayın Murat Zorluoğlu'na aktardık. Sağ olsun başkanımız gerekli talimatları vererek taş ocağının yapımından vazgeçildi. Turizm bölgesi olan Hamsiköy'de muhtarların ve vatandaşlarımızın hassasiyetini dikkate alan Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Murat Zorluoğlu'na teşekkür ederim" diye konuştu.

Öne Çıkanlar