Kot giyen kadınları ‘cehennemlik’ ilan eden ilahiyatçı görev başında

Kot giyen kadınları ‘cehennemlik’ ilan eden ilahiyatçı görev başında
Diyanet tarafından açığa alınan ilahiyatçı İhsan Şenocak, üç ay sonra görevine iade edildi

HABER MERKEZİ- Kot pantolon giyen kadınları ‘cehennemlik’ ilan ettiği için gelen tepkiler üzerine Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından açığa alınan ilahiyatçı İhsan Şenocak, üç ay sonra görevine iade edildi.

Haberi Yeni Akit gazetesi, ‘Yanlıştan dönüldü!’ başlığıyla duyurdu.

NE DEMİŞTİ? 

İhsan Şenocak ne demişti? Medyaya yansıyan hutbesinde "Yani kızın şu sokaktan geçip de okula pantolonla giderken yüreğin parçalanıyor mu senin?" diye soran ilahiyatçı, sözlerini şöyle sürdürdü: "18 yaşında kaşını aldıran kızın üniversiteye giderken o halde, yüreğin parçalanmıyorsa vallahi kıyamet günü cehennem seni parçalayacak. Allah’ın emanetini ne hale getirdin? Sevindin üniversiteyi kazanınca; ODTÜ’ye, Boğaziçi’ne gidince sevindin. Doktor olacak, mühendis olacak, 5 milyar aylık alacak, arabaya binecek, eşine mecbur olmayacak, mahkum olmayacak… Peki onlara sevindin; kot pantolonuyla erkeklerin bakışı arasında kızın yürüyor, delikanlılar arkasına takılmışlar, arkasından gidiyorlar. Yavrunu cehenneme attın cehenneme. Kardeşim… "

CEHENNEM ATEŞİNİ ANFİLERDE ARAMIŞTI

Şenocak, oyunculara da hakaret ettiği yorumunda, anfi ve film setlerinde kadınların 'soyulduğunu'  ileri sürererek, "500 koyunu dağ başında ateşe atan çobana sen koyunun hesabını soruyorsun da oğlunu kızını torununu film setlerine, sokaklarına üniversite salonlarına amfilerine soyup da atan dedelerden babalardan cehenneme atılan yavruların hesabını Allah sormayacak mı?" demişti. 

Öne Çıkanlar