'Koruma altındaki ceylanları kesip, bürokratlara yedirdiler' iddiası

'Koruma altındaki ceylanları kesip, bürokratlara yedirdiler' iddiası
Şanlıurfa Ceylanpınar Tarım İşletmesi’nde koruma altında bulundurulan ceylanların kesilerek bürokratlara ikram edildiği iddia edildi.

Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü'ne (TİGEM) bağlı Şanlıurfa Ceylanpınar Tarım İşletmesi'nde koruma altında bulundurulan ceylanların kesilerek gelen üst düzey ziyaretçi ve bürokratlara ikram edildiği iddiası TBMM'ye taşındı.

MAHMUT TANAL SORU ÖNERGESİ VERDİ

Konuyla ilgili olarak CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi'nin cevaplandırması istemiyle yazılı soru önergesi verdi. Sözcü'den Ahmet Kaya'nın haberine göre Ceylanpınar Tarım İşletmeleri'nde koruma altında bulunan ceylanlardan bazılarının kesilerek ziyaretçilere ikram edildiği iddiasıyla ilgili verdiği soru önergesinde, işletmedeki ceylan sayısının kaç olduğunu soran Tanal, Bakan Kirişçi'nin yanıtlanması talebiyle şu soruları sordu:

– TİGEM Ceylanpınar Tarım İşletmesi'nde, 2002 ile 2022 yılları arasındaki veriler dikkate alınarak, yılda kaç ceylan kesilmektedir? Kesimi gerçekleştirilen ceylanlar resmi kayıtlara geçirilmekte midir? Şayet geçirilmekteyse kesilen ceylanların bilgisi, kesim işlemi olarak mı, yoksa zayi, kayıp olarak mı resmi kayıtlarda yer almaktadır? İşletmede kesilen ceylanların etleri ne yapılmaktadır?

'CEYLANLAR HANGİ DÜZEY BÜROKRATLARA İKRAM EDİLMEKTEDİR?'

– Tarım ve Orman Bakanlığı Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü'ne bağlı Ceylanpınar Tarım İşletmesi'nde koruma altına alınan ceylanların kesilip etlerinin ikram edilmesinin yasal dayanağı var mıdır? Hangi düzeydeki misafirler, yetkililer, bürokratlar için ceylanlar kesilip ikram edilmektedir?

Öne Çıkanlar