Mardin'de koruculardan köylülere saldırı: 5 yaralı

Mardin'de koruculardan köylülere saldırı: 5 yaralı
Midyat'ta korucuların kendilerine tepki gösteren köylülere taş ve sopalarla saldırarak 5 kişiyi hastanelik ettiği öğrenildi. Korucuların, köylüleri silahla tehdit ettiği de aktarıldı.

Mardin'in Midyat ilçesine bağlı Kelehkê kırsal mahallesinin Çınar mezrasında, korucuların köylülere saldırması sonucu 4'ü kadın 5 kişinin hastaneye kaldırıldığı bildirildi.

Mezopotamya Ajansı’nın edindiği bilgilere göre, köy girişine TIR bırakmak isteyen koruculara köylülerin tepki göstermesi üzerine tartışma çıktığı öğrenildi. Korucuların iki kişiyi darp etmeye başlaması üzerine diğer köylülerin de olay yerine geldiği, korucuların aralarındaki kadınları da taş ve sopalarla darp ettiği aktarıldı. Saldırıda bazı köylülerin kollarının kırıldığı ve kafalarına taşla vurulduğu bildirilirken, korucuların ayrıca silah çekerek köy sakinlerini tehdit ettikleri kaydedildi.

5 KÖYLÜ HASTANEYE KALDIRILDI

Olayın büyümesi üzerine korucuların köyden ayrıldığı, saldırıda yaralanan Adla Orhan, Mesude Orhan, Dilan Orhan, Rıfha Orhan ve Fethullah Orhan tedavi için hastaneye kaldırıldığı kaydedildi.

Darp edilen kadınlardan Adla Orhan, "Yaklaşık 20 kişiydiler, saldırdılar. Kendilerine yapmamalarını söyledim. Elindeki taşla kafama vurdu. Onları tanıyordum. Biri kırmızı biri de mavi gömlekliydi" dedi.

‘YOLUMUZU KESİP DÖVDÜLER, SİLAHLA TEHDİT ETTİLER’

Yaralı Dilan Orhan ise, köyden çıkmak için hazırlandıkları sırada korucuların saldırısına uğradıklarını söyledi. Orhan, yaşananları "Korucular yolumuzu kesti. Dövdüler, silah çekip, tehdit ettiler. Babamın kaşını yarıp, annemi yere düşürüp, tekmelediler. Babamın kolunu kırıp, kafasına taşla vurdular" ifadeleriyle anlattı.

Öne Çıkanlar