Koronaya yakalanan Fransa Başbakanı Castex'e tepki: 'Nelerin yapılmayacağına iyi bir örnek'

Koronaya yakalanan Fransa Başbakanı Castex'e tepki: 'Nelerin yapılmayacağına iyi bir örnek'
Başbakanın hastalık haberinin Nisan 2022'de yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesinde gelmesinin Fransız hükümeti ve Cumhurbaşkanı Macron'da rahatsızlık yarattığı belirtiliyor.

Koronavirüs (Covid-19) testi pozitif çıkan Fransa Başbakanı Jean Castex, eleştirilerin odağına yerleşti.

Başbakanın, milletvekilleri ile maskesiz olarak birkaç gün önce el sıkışırken görüntülendiği video sosyal medyada gündem olurken, salgına yakalanmama konusunda ‘nelerin yapılmayacağına en güzel örneklerden biri’ olarak gösterildi. Başbakanlıktan yapılan açıklamada, Castex'in hastalığı 11 yaşındaki kızından kaptığı belirtilirken, Hükümet Sözcüsü Gabriel Attal ise sosyal medyada gündem olan video konusunda Başbakanı savunarak ‘herkesin insan olduğunun unutulmaması gerektiğini’ söyledi.


Bu durumun Covid-19 tedbirlerinin uygulanılmaya devam etmesini isteyen hükümetin çizgisine de aykırı olduğunu belirten sosyal medya kullanıcıları, son olarak Başbakanın Guadeloupe'u pandemi konusunda "sorumsuz" olarak nitelendirmesini de sert şekilde eleştirdi.

‘KIZINDAN KAPTI’

Euronews’in aktardığı habere göre Başbakanlık, Castex'in 11 yaşındaki kızından hastalığı kaptığını belirtirken, Hükümet Sözcüsü Gabriel Attal ise video konusunda Başbakanı savunarak "herkesin insan olduğunun unutulmaması gerektiği"ni söyledi.

‘HASTALIK HABERİ MACRON’DA RAHATSIZLIK YARATTI’

Bununla birlikte başbakanın hastalık haberinin Nisan 2022'de yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesinde gelmesinin Fransız hükümeti ve Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'da rahatsızlık yarattığı belirtiliyor.

MASKE KULLANIMI DÜŞMÜŞ, BAKAN ‘REHAVETE KAPILMAYIN’ DİYE UYARMIŞTI

Uzmanlar, geçen baharda iki doz aşı olan Castex'in hastalığa yakalanmasını, aşı oranının yükselmesi ile tedbir kurallarına uyumun halkta azalmasının bir işareti olarak yorumluyor.

Pandeminin ülkede görülmesinden ağustos ayına kadarki süreçte maske satışları dörtte üç oranında azalan Fransa'da, Çalışma Bakanı Elisabeth Borne kısa süre önce uyarıda bulunmuş ve korunma tedbirleri konusunda "rehavete" kapılınmamasını istemişti.

Başbakan Castex'in testinin pozitif çıkmasının ardından kabinede birçok bakan kendini tecrit ederken, Avrupa Bakanı Clement Beaune, maskesiz bir şekilde Castex'e çok yakın şekilde çekilmiş Instagram fotoğrafını kaldırdı.

Öne Çıkanlar