Koronavirüste bugün: 166 kişi hayatını kaybetti, 71 bin 843 yeni vaka tespit edildi

Koronavirüste bugün: 166 kişi hayatını kaybetti, 71 bin 843 yeni vaka tespit edildi
Sağlık Bakanlığı’nın 20 Ocak’a ilişkin koronavirüs verilerine göre; son 24 saat içerisinde yapılan 414 bin 312 testten 71 bin 843’ü pozitif çıktı.

Sağlık Bakanlığı’nın 20 Ocak’a ilişkin koronavirüs verilerine göre; son 24 saat içerisinde yapılan 414 bin 312 testten 71 bin 843’ü pozitif çıktı. Virüs nedeniyle 166 kişi daha hayatını kaybetti. İyileşen hasta sayısı 85 bin 948 olarak açıklandı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Küresel salgının ulaştığı nokta ve hastalığın yayılma hızı dikkate alındığında, maske kullanımı ile sosyal mesafeye, hijyen kurallarına uyulmasının önemi daha çok artmıştır. Hatırlatma dozu aşılarının da aynı şekilde Omicron varyantına karşı önemli bir tedbir olduğu unutulmamalı" dedi.

Sağlık Bakanlığı'nın paylaştığı haritada, 2. doz aşılamada hedef nüfusun yüzde 75 ve üzerinin aşılandığı iller mavi renkle gösteriliyor. Sağlık Bakanlığı'nın koronavirüs verilerine ilişkin yayınladığı tabloda yer alan bilgilere göre; 2. doz aşılamada yüzde 88.5 aşılama oranıyla Osmaniye birinci sırada yer alıyor. Yüzde 61 aşılama oranı ile Şanlıurfa ise son sırada bulunuyor. 2. doz aşılamada üç büyük ilde ise birinci sırada yüzde 84.4 ile İzmir, ikinci sırada yüzde 82.2 ile Ankara ve üçüncü sırada yüzde 77 ile İstanbul yer alıyor.

BAKAN KOCA: OMİCRON VARYANTINA KARŞI ÖNEMLİ BİR TEDBİR OLDUĞU UNUTULMAMALI

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, vaka tablosunu sosyal medya hesabından şu notla paylaştı:

Küresel salgının ulaştığı nokta ve hastalığın yayılma hızı dikkate alındığında, maske kullanımı ile sosyal mesafeye, hijyen kurallarına uyulmasının önemi daha çok artmıştır. Hatırlatma dozu aşılarının da aynı şekilde Omicron varyantına karşı önemli bir tedbir olduğu unutulmamalı."

Öne Çıkanlar