'Köpek besleme' tartışmasında aynı aileden 3 kişi öldürülmüştü: Şarjörü veren ağabey de tutuklandı

'Köpek besleme' tartışmasında aynı aileden 3 kişi öldürülmüştü: Şarjörü veren ağabey de tutuklandı
HAYTAP üyesi Avukat Senem Demirel Acar, 'İki şüphelinin de tasarlayarak 3 kişiyi öldürmekten ceza alması için çabalıyoruz. Bu önceden planlanmış bir olay, anlık gelişmiş değildir' dedi.

İzmir'de, köpek besleme tartışmasında Yahya Köşek (61), eşi Meryem Köşek (57) ve kızları Funda Güçlü'nün (37) öldürülmesiyle ilgili soruşturmada Ali İhsan Kılıç'ın (62) ardından ağabeyi Mehmet Kılıç (63) da gözaltına alınıp, tutuklandı. Mehmet Kılıç'ın görgü tanıklarının ifadesi ve bir kişinin çektiği cep telefonu görüntüsünden olay sırasında kardeşine şarjör verdiği belirlendi.

EVLİ ÇİFTİ VE KIZLARINI ÖLDÜRDÜ

Olay, 10 Haziran'da saat 16.00 sıralarında, Bayraklı ilçesi Orgeneral Nafiz Gürman Mahallesi 7171/1 Sokak'ta meydana geldi. Ali İhsan Kılıç, ailesiyle sokak köpeklerini besleyen Yahya Köşek ile olaydan 5 gün önce kavga etti. Köpek besleme tartışmasından çıkan kavganın ardından Kılıç'a ait evin önünde karşılaşan ikili yine tartıştı. Köpek besleme tartışmasından çıkan tartışmanın kavgaya dönüşmesiyle Ali İhsan Kılıç, çıkardığı tabancayla Yahya Köşek, eşi Meryem Köşek ve 2 çocuk annesi kızı Funda Güçlü'ye ateş etti. Hastaneye kaldırılan yaralılar, doktorların müdahalelerine rağmen kurtarılamadı.

NEVŞEHİRLİ OLAN AİLELER ARASINDA DAHA ÖNCE DE TARTIŞMA YAŞANMIŞ

Ali İhsan Kılıç'ın suç aletiyle yakalanıp gözaltına alındığı olay, cep telefonu kamerasıyla da görüntülendi. Görüntülerde, Kılıç'ın elinde tabancayla 3 kişiyi vurduğu ve ailenin diğer üyelerinin ona engel olmak istediği anlar yer aldı. Köşek ve ailesinin sokak köpeklerini beslediği, Kılıç'ın duruma tepki göstermesi üzerine çıkan tartışmada olayı gerçekleştirdiği belirtildi. Nevşehirli iki ailenin, daha önce de birkaç kez aynı nedenle tartıştıkları ve bu nedenle evlerinin arasına branda çektikleri öğrenildi.

'OLAY ANINDA ŞEKERİM YÜKSELDİ' DEDİ

Olayın ardından gözaltına alınan Ali İhsan Kılıç tutuklandı. Kılıç'ın, polisteki ifadesinde, Köşek ailesiyle sokak köpeği konusunda zaman zaman tartışma yaşadıklarını, olay günü de ailenin beslediği sokak köpeklerinden birinin torununu korkuttuğu için olayı gerçekleştirdiğini, olay anında şekerinin yükseldiğini ve o anları hatırlamadığını söylediği öğrenildi.

Ali İhsan Kılıç

ŞARJÖR VERİRKEN GÖRÜNTÜLENDİ

İzmir İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, bazı görgü tanıklarının ifadesinden Mehmet Kılıç'ın kardeşi Ali İhsan Kılıç'a şarjör verdiği belirlendi. Bunun üzerine çalışmaları bu yönde yoğunlaştıran polis, bir kişinin cep telefonuyla çektiği ve o anlara ait olduğu ileri sürülen görüntülere ulaştı. Bunun üzerine polis, şüpheli olarak Kılıç'ın ağabeyi Mehmet Kılıç da gözaltına alındı. 4 Temmuz'da adliyeye sevk edilen Mehmet Kılıç da tutuklandı. Böylelikle olayda tutuklananların sayısı 2'ye yükselmiş oldu.

Mehmet Kılıç

'ŞARJÖR DEĞİŞTİREN KILIÇ, DÖNÜP FUNDA GÜÇLÜ'YÜ DE ÖLDÜRÜYOR'

Köşek Ailesi'ne hukuksal destek veren Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP) üyesi Avukat Senem Demirel Acar, şunları söyledi:

"Sokak köpeklerini beslediği için aynı aileden 3 kişi tabancayla öldürülmüştü. HAYTAP olarak ziyarete gittiğimizde ailenin herhangi bir hukuki destek almadığını gördük. Ailenin avukatlığını üstlendim. Bu esnada yeni bir gelişme oldu. Vuran kişinin ağabeyinin yardımıyla bu saldırıyı gerçekleştirdiğini öğrendik. Köşek Ailesi'nin söylediğine göre, asıl husumetli oldukları bu kişiymiş. Görgü tanıklarının ifadesi ve yeni bir kamera görüntüsü de bulduk. Bu görüntüde Ali İhsan Kılıç ilk olarak Yahya Köşek ve eşi Meryem Köşek'i vuruyor. Sonra silahındaki mermiler bitiyor. Ardından ağabeyinin bahçesine yöneliyor. Ağabeyi bahçe kapısına çıkarak kardeşine şarjör veriyor. Şarjör değiştiren Ali İhsan Kılıç, dönüp Funda Güçlü'yü de öldürüyor. Bu da Mehmet Kılıç'ın olaya iştirak ettiğini ortaya koydu. Savcının talimatıyla bu şüpheli de yakalandı ve tutuklandı" .

Sanıkların en ağır cezayı alması için ellerinden geleni yapacakların vurgulayan Avukat Acar, "İki şüphelinin de tasarlayarak 3 kişiyi öldürmekten ceza alması için çabalıyoruz. Çünkü bu önceden planlanmış bir olaydır. Anlık gelişmiş bir olay değildir" dedi. (DHA)

Öne Çıkanlar