Konya’da Kürt aileye ırkçı saldırı: Biz ülkücüyüz sizi burada yaşatmayacağız

Konya’da Kürt aileye ırkçı saldırı: Biz ülkücüyüz sizi burada yaşatmayacağız
Aileden 7 kişinin ağır yaralandığı saldırıyla ilgili açılan soruşturma kapsamında sadece 4 kişi tutuklandı.

Konya’nın Meram ilçesinde bulunan Bahçeşehir Mahallesi'nde yaşayan Kürt aile, 12 Mayıs’ta aynı mahallede yaşayan 60 kişilik ırkçı grubun saldırısına uğradı. 4’ü kadın 7 kişilik Karslı Dedeoğulları ailesinin evi, komşuları olan aile tarafından basıldı. Çoğu aynı aileden olan saldırganlar, "Biz ülkücüyüz, sizi burada yaşatmayacağız" diyerek, bıçak, taş ve sopalarla Dedeoğulları ailesine saldırdı. Saldırı sonucu bir aile bireylerinden Metin Dedeoğulları, beyin kanaması geçirdi, diğer aile üyeleri ise çeşitli yerlerinden aldığı darp sonucu ağır yaralandı.

'BİZ ÜLKÜCÜYÜZ SİZİ YAŞATMAYACAĞIZ’

Saldırıda ağır yaralanan aile fertlerinden Barış Dedeoğulları, yaşananları anlattı. Bütün aile bireylerinin evde olduğu 12 Mayıs gecesi saat 22.00’de 60 kişilik grubun evin bahçesine girerek, "Biz ülkücüyüz, sizi burada yaşatmayacağız" tehditleriyle kendilerine saldırdığını söyleyen Dedeoğulları, "Saldırı sonrası abim beyin kanaması geçirdi. 3 gün yoğun bakımda yattı. Kız kardeşim ağır yaralanma sonucu 4 gün hastanede kaldı, sol koluna platin takıldı. Ömrünün sonuna kadar sol elini kullanamayacak. Babam 66 yaşında, kafasına dikiş atıldı ve bileğinde yanlış kaynama var. Geriye kalan 3 kişi, ben ve iki kız kardeşim ağır yaralar aldık" dedi.

POLİS AİLEYİ SUÇLADI

Irkçı grubun içinde yer alan bazı saldırganlarla uzun yıllardır komşu olduklarını belirten Dedeoğulları, daha öncede bu kişilerin "Biz burada Kürtleri istemiyoruz" şeklindeki tehditlerine maruz kaldıklarını söyledi. Kürt aile oldukları için mahallede istenmediklerini dile getiren Dedeoğulları, "Olayın gerçekleştiği gün olay yerine gelen polisler adeta bizi suçladı" diye belirtti.

4 TUTUKLUMA

Dedeoğulları ailesinin avukatı Abdurrahman Karabulut, saldırı sonrası ifadeleri alınan saldırganlardan Ali Keleş, Ayşe Keleş, Yahya Çalık, Lütfi Keleş, Ali Çalık, Şerife Çalık ve Veli Keleş’in tutuklandığını, A.K., R.Ç., A.Ç., ve İ.K.’nin ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldığı bilgisini verdi. Olaydan iki gün sonra tutuklanan Ali Çalık, kısa bir süre sonra "Kavgaya karıştığına dair yeterli delil olmaması" sebebiyle adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. 60 kişinin yer aldığı saldırıyla ilgili sadece 4 kişi tutuklandı.

SORUŞTURMA DEVAM EDİYOR

Aile avukatı Karabulut, soruşturmanın genişletilmesi ve saldırıda yer alan diğer isimlerin de tespit edilerek, "Nitelikli olarak kasten öldürmeye teşebbüs etme", "Nitelikli kasten yaralama", "Nitelikli konut dokunulmazlığını ihlal etme" ve "Hakareti tehdit ve kişilerin huzur ve sükutunu bozma" suçlarından tutuklanması talebiyle 17 Haziran’da Konya Cumhuriyet Başsavcılığı’na başvurdu. (MA / Berna Kişin)

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar