Konut satışlarında rekor geldi, Albayrak kamu bankalarına teşekkür etti

Konut satışlarında rekor geldi, Albayrak kamu bankalarına teşekkür etti
Geçen hafta dövizle ilgili sözleriyle çokça konuşulan Albayrak, yüzde 900,6 artış gösteren ipotekli konut satışları ile ilgili, 'Kamu bankalarımızın payı büyük, teşekkür ediyorum' dedi.

ARTI GERÇEK - Türkiye genelinde konut satışları 2020 Temmuz ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 124,3 artışla 229 bin 357 rakamına ulaşarak, tarihi bir ekor kırdı.

İpotekli (kredili) konut satışları bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 900,6 artış göstererek 130 bin 721 oldu.

Böylece ipotekli konut satışında da aylık en yüksek rakama ulaşıldı. Kamu bankaları haziran ayında uygun koşullar ile konut kredisi sağlamış daha sonra faizler ikinci elde kademeli olarak artırılmıştı.

Verilerin açıklanmasıyla geçen hafta dövizle ilgili yaptığı açıklamalar çokça konuşulan Bakan Albayrak'tan bir açıklama geldi.

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, konut satışlarıyla ilgili verilerin açıklanmasının hemen ardından paylaştığı Twitter mesajında, "250 alt sektörü harekete geçiren inşaat sektörü hareketlenmeye devam ediyor. Konut satışları Temmuz'da tüm zamanların en iyi rakamlarına ulaşarak tarihi rekor kırdı. Vatandaşlarımızın ev sahibi olması noktasında kamu bankalarımızın payı büyük. Bankalarımıza teşekkür ediyorum" dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar