'Kongrelerini yaptılar, fabrikalar çalışabiliyor, ama iş itikafa geldiğinde engel çıkarılıyor'

'Kongrelerini yaptılar, fabrikalar çalışabiliyor, ama iş itikafa geldiğinde engel çıkarılıyor'
Furkan Vakfı Gönüllüsü ve İlahiyatçı-Yazar Yakup Şahin bugün Antep'te cami içerisinde yapılan polis müdahalesine ilişkin Artı TV'de açıklamalarda bulundu.

ARTI GERÇEK-Furkan Vakfı Gönüllüsü Yakup Şahin bugün Antep'te itikaf ibadetini yerine getirmek isteyenlere yapılan polis saldırısına ilişkin, "Kendileri istedikleri gibi kongrelerini yaptılar, fabrikalar çalışabiliyor, zincir marketlerde kuyruklarda yüzlerce kişi olabiliyor ama iş itikafa geldiğinde engel çıkarılıyor" dedi.

Antep’teki Camii içindeki polis saldırısını İlahiyatçı-Yazar ve Furkan Vakfı gönüllüsü Yakup Şahin, Artı TV'de yayınlanan Petek Atıcı Türkmen ile Haber Aktüel programında değerlendirdi. Polislerin yasak ile ilgili kendilerine bir belge sunmadığını söyleyen Şahin, "Biz yetkililere, görevlilere bununla alakalı yasak gösterin dedik. Onlar bize yasak gösteremediler. Geçen yıl Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş itikafa bir gün kala camilerin itikafa kapalı olduğu duyurusunu yapmıştı. Bu yıl ise 9 Nisan'da TRT'de camilerin itikaf için hazırlandığı ifade edilmişti. Ramazan Ayı içerisinde, ne sosyal medyada ne de televizyonlarda herhangi bir olumsuzluk, itikafın yasaklandığına dair herhangi bir bilgi ve belge söz konusu değil" dedi.  

'PANDEMİ BAHANE EDİLİYOR'

Şahin, Türkiye'de ve dünyada iktidarların pandemiyi bahane ederek kişisel hak ve özgürlükleri yasakladıklarını ifade etti. Şahin sözlerini şöyle sürdürdü, 

"Pandemi bahane ediliyor. Bizim yaşadığımız bunun bir göstergesi. Dünyadaki başka ülkeler de pandemiyi bahane ederek bir takım özgürlükleri kısıtlıyorlar. Bugün itikaf ile ilgili olarak yaşadığımız bu hadise bunun göstergesi. Antep'te sanayilerde 400 bin c ivarı insan çalışıyor. Bu kadar insan çok daha dar alanlarda çalışıyorlar. Tam kapanma deniliyor. Ama tam kapanmada, tedarik zincirinde ifade edilemeyecek bir çok fabrikanın çalıştığını görüyoruz. Kendileri bir ay önce kongrelerini yapmışlardı. Kapalı spor salonlarında on binlerce kişiyle istedikleri gibi kongrelerini yaptılar. Kendileri kongreleri, iftarlarını yapıyorlar. Bir gece önce Cumhurbaşkanı 'iftarları yasaklıyoruz' diyor. Bir gün sonra kendisi iftara gidiyor. Yani bunları görünce bizim aklımıza şu geliyor; bu yasaklamalar birileri tarafıdan, pandemi bahane edilmek suretiyle yapılıyor."

'İŞ İTİKAFA GELDİĞİNDE ENGEL ÇIKARILIYOR'

İtikafa giren arkadaşlarının polis tarafından engellendiğini ve gözaltına alındığını söyleyen Şahin, "Ramazan'ın son on günü geldiği için itifaka girmeye niyet ettik. Bölgemizdeki camilerin imamlarıyla görüşüp onlara itifaka gireceğimizi ve on gün boyunca çıkmayacağımızı söyledik. Birinci günün akşamında Tülay Hatun Camii'nde ve Alaparmak Camii'nde ufak arbedeler oldu. Birinde arkadaşlarımız polis tarafıdan çıkarıldı, Alaparmak Camii'nde 8 arkadaşımız gözaltına alındı. Arkadaşlarımız bu ibadete niyet etti. Bir gün önce biliyorsunuz Adanademirspor'un binlerce kişiyle yapmış olduğu bir müsabaka var. Binlerce kişi spor salonunda müsabaka izleyebiliyor, fabrikalar çaışabiliyor, zincir marketlerde kuyruklarda yüzlerce kişi olabiliyor ama iş itikafa geldiğinde 5-10 kişi, 400 metrekarelik bir camide, sosyal mesafeye dikkat ederek itikafa girmek istediklerinde onlara engel çıkarılıyor" dedi.

'KUR'AN OKUYAN KARDEŞLERİMİZİ TERS KELEPÇE TAKARAK GÖZALTINA ALDILAR'

Polislerin itikafa önce müsade ettiklerini söyleyen Şahin sözlerine şöyle devam etti:

"Polisler önce müsade ettiler. Saat 9'da bir kişinin dilekçeleri ve kimlik fotokopilerini Kaymakamlığa vermek suretiyle itikaflarına devam edeceklerine karar verildi. Biz de bu kararı kabul ettik. Daha sonra ne olduysa Emniyet'ten şube müdürleri iki camiye de geldiler, daha sonra çevik kuvvet ekipleri geldi. Camilere girmek suretiyle kardeşlerimizi yere yatırarak, Kur'an okuyan kardeşlerimizi rahlelerden kaldırarak, biber gazı sıkarak, ters kelepçe takarak gözaltına aldılar. Gözaltına alınanların şu an ifadelerine devam ediliyor. 

'SİYASİ BİR GAYEMİZ YOK'

Biz bu ibadete bu yıl başlamadık, niyet ettik. Ben 17-18 yıldır itikaf ibadetimi yerine getiriyorum. Bu niyetimi Allah'ın izniyle yerine getireceğim. Bir çok yerde kardeşlerimiz itikaftalar. Bir çok yerde sorun yok ama Antep'te böyle bir sorun meydana geldi. Bizim itikaf ibadetiyle alakalı, ibadet etmekten başka bir niyetimiz yok. Siyasi bir gayemiz yok. Ramazan ayının son on gününü dinimizin bir gereği olarak ibadetle geçirmek istiyoruz. 

'BİZ MASUMANE BİR İBADET YAPMAK İSTEDİK'

Neden özellikle Antep onu bilemiyorum, ama Antep'te bundan bir buçuk yıl önce basın açıklaması yapmak istediğimizde yine benzer bir müdahale ile karşılaşmıştık. Aynı Antep Emniyet'i aynı şeyi yine yapıyor. Sebebini onlara sormak gerekiyor. Neden böyle yapıyorsunuz? Biz masumane bir ibadet yapmak istedik."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar