Kongre salonundaki 'Savaşa Hayır' pankartına yasak

Kongre salonundaki 'Savaşa Hayır' pankartına yasak
Hakkında gözaltı kararı bulunan Eş Başkan Serpil Kemalbay kongreye katılım çağrısı yaparken, partililer Ankara'ya doğru yola çıkmaya başladı.

HABER MERKEZİ- HDP Kongresi’nin yapılacağı Arena Spor salonunda Kürtçe "Ji şer re na (Savaşa Hayır)" pankartı indirildi. HDP Eş Genel Başkanı Serpil Kemalbay, "HDP’ye sadece HDP’liler değil, bütün demokrasi güçlerinin sahip çıkması, tek adam rejimine verilecek en doğru cevap olacak" dedi.

İLGİLİ HABER: GÖZALTI SONRASI HDP BİLEŞENLERİNDEN KONGRE ÇAĞRISI

Halkların Demokratik Partisi (HDP) 3’üncü Olağan Kongresine saatler kaldı. Yoğun operasyonlar, gözaltılar, savaş koşullarında kongreye giden HDP, aynı zamanda yapacağı kongre ile bütün bu saldırılara cevap vermeyi amaçlıyor.

İLGİLİ HABER: HDP KONGRESİ ÖNCESİ DELEGELERE GÖZALTI

"Atılım Kongresi" olarak tasarlanan kongrede, "Umutla, Cesaretle, Kararlılıkla", "Faşizme Karşı Omuz Omuza", "Mutlaka Kazanacağız" sloganları kullanılacak. Bu arada salonun girişinde "HDP 3’üncü Olağan Kongresine Hoş Geldiniz" pankartları da şimdiden yer aldı. 

HDP’LİLER ANKARA’YA DOĞRU YOLA ÇIKTI

Kongre’den hemen önce HDP bileşeni partilerin eş başkanlarına yönelik yapılan gözaltılardan sonra değişik yerlerden de engelleme haberleri geliyor. Ancak bütün engellemelere rağmen HDP’liler Ankara’ya akmaya başladı. Dün akşamdan beri salonda görev yapacak yüzlerce partili, HDP Genel Merkezine ulaştı. Burada halaylar çeken ve şarkılar söyleyen görevlilerin bir kısmı görev yapacakları Arena Spor Salonuna geçti. Yine HDP kongresine katılmak üzere yurttaşlar otobüslerle Van, Hakkari, Muş gibi kentlerden Ankara’ya doğru yola çıkmaya başladı ve bu konuda çekilen videolar sosyal medya da paylaşıldı. 

SAVAŞA HAYIR PANKARTI YASAK!

Salonda da son hazırlıklar gerçekleştiriliyor. 10 bin kişilik oturma düzeni bulunan salonda en az 15 bin kişilik yer bulunuyor. Salonda daha çok HDP’nin politik taleplerini içeren pankartlar asıldı. Ancak salona asılan "Ji şer re na (Savaşa Hayır)", "Tecride hayır" pankartları polis tarafından indirildi. 

KONUKLAR ULAŞMAYA BAŞLADI

Bu arada yurtdışından davet edilen konuklardan da ilk olarak Federe Kürdistan Bölgesinden Kürdistan Sosyalist Partisi temsilcileri Ankara’ya ulaştı. Akşam saatlerinde de Avrupa Sol Grup Başkanı Gabi Zimmer’in Ankara’ya ulaşacak ilk konuk olması bekleniyor. 

KRİZ MASASI OLUŞTURULDU

HDP’de oluşan birimlerde konukları ağırlamak, teknik hazırlıkları çözmek için yoğun bir çalışma sürüyor. Kongre komisyonu görevini tamamladıktan sonra HDP, kongrede ortaya çıkabilecek sorunları çözmek amacıyla kriz masası oluşturdu. Kriz masası özellikle engellemelere ilişkin gelen bilgileri değerlendirerek duruma müdahale etmeye çalışıyor. 

KEMALBAY: ÖZGÜRLÜĞÜ SAĞLAMAK İÇİN...

Dün hakkında gözaltı kararı çıkarılan HDP Eş Başkanı Serpil Kemalbay ise kongreye yönelik verdiği Mezopotamya Ajansı'na verdiği mesajda şunları söyledi: "HDP, bu topraklarda ezilen, ötekileştirilen, görmezden gelinen halkların, kimliklerin, emekçilerin, kadınların, gençlerin, göçmenlerin ortak evidir. Biz yaşamı savunanlar, barışı savunanlar, eşitlikçi  ve sömürüsüz bir dünyayı savunanlar içeri alarak tükenmeyiz. Son 2.5 yıldır bunu dosta düşmana gösterdik. Yarın Arena’da bir kez daha türkülerimiz, horonlarımız ve halaylarımızla bunu  göstereceğiz. Bizler, bütün saldırılara rağmen umuda yolculuğumuzu sürdürmeye, halklarımızı bu karanlık günlerden aydınlığa çıkartmaya kararlıyız.

MÜCADELEYİ YÜKSELTME ZAMANI

Biliyoruz ki günümüzün en yakıcı parolası özgürlük, adalet, eşitlik, barış içinde yaşamak isteyen herkesin gücünü birleştirmesidir. Şimdi tarihsel kazanımlarımızı sahiplenme, demokrasi ve barış mücadelesini yükseltme, kötülüğe karşı, iyiliğin; haksızlığa karşı doğrunun yanında yer alma zamanıdır. HDP 3. Büyük Kongresi bunun için büyük bir fırsattır. Yüreklerimizi birleştirmek için bu tarihsel anı hepimizin iyi değerlendirmesi gerekir. Unutmayalım ki,  HDP’ye sadece HDP’liler değil, bütün demokrasi güçlerinin sahip çıkması tek adam rejimine verilecek en doğru cevap olacak.

FAŞİZME KARŞI DİRENMEK BİRLİKTEN GEÇER
 
Tarih bize göstermiştir ki; faşizme karşı direnmek, birlik olmaktan geçer. Şimdi birlikteliğimizi gösterme, enternasyonel dayanışmayı örme  zamanıdır. Şimdi sesimizi, gücümüzü, ellerimizi birleştirerek faşizme cevap verme zamanıdır. Tüm yurttaşlarımızı 11 Şubat’ta Ankara Arena Spor Salonunda gerçekleştireceğimiz 3. Büyük Kongremize davet ediyorum. Gelecek güzel günlerin ellerimizde olduğuna inancımızla, yüreğimizi, direncimiz, umutlarımızı kuşanalım, yarın omuz omuza olalım."  (Mezopotamya Ajansı)

Öne Çıkanlar