Kolombiya'da ELN'den Petro'nun barış müzakereleri çağrısına olumlu yanıt

Kolombiya'da ELN'den Petro'nun barış müzakereleri çağrısına olumlu yanıt
Kolombiya'da yeni devlet başkanı seçilen Gustavo Petro'un seçim kampanyalarında Ulusal Kurtuluş Ordusu'na (ELN) yaptığı silah bırakma çağrılarına ELN'den olumlu yanıt geldi.

Kolombiya'da Ulusal Kurtuluş Ordusu (ELN) barış müzakereleri çağrılarına açık olduğunu belirtti ve sosyal reform çağrısında bulundu.

Reuters haber ajansına göre, ELN, 19 Haziran seçimlerinde Gustavo Petro'nun yeni devlet başkanı seçilmesinin ardından yazılı açıklama yaptı. Açıklamada, "ELN, mücadelesinde ve siyasi, askeri direnişinde aktif olmaya devam ediyor, aynı zamanda barış sürecinde Şubat 2017'de Kito'da (Ekvador'un başkenti) başlayan müzakereleri ilerletme eğilimini de sürdürüyor" denildi.

ELN ile eski Cumhurbaşkanı Juan Manuel Santos döneminde yürütülen barış görüşmeleri başkent Bogota'da sivillerin rehin alındığı ve bir aracın bombalandığı saldırılar sonrası kesilmişti.

PETRO SİLAHLI ÖRGÜTLERLE MÜZAKEREYİ SAVUNDU

Sol ittifak Tarihsel Pakt'ta yer alan Hümanist Kolombiya lideri Petro ise seçim kampanyalarında yaptığı konuşmalarda ülkedeki silahlı örgütlerle müzakereler yapılması gerektiğini savunmuştu.

Kolombiya Devrimci Silahlı Güçleri'yle (FARC) 2016'da imzalanan barış anlaşmasının uygulanmasını savunan Petro, Ulusal Kurtuluş Ordusu'yla (ELN) da benzer bir anlaşmanın sağlanması gerektiğini vurgulamıştı. Petro, Clan del Golfo gibi suç çetelerinin silahlarını teslim etmesi için adımlar atılacağını belirtmişti.

Öne Çıkanlar