Köln'de bir milyon kişi daha fazla hoşgörü için yürüdü

Köln'de bir milyon kişi daha fazla hoşgörü için yürüdü
Almanya'nın Köln şehrinde 'homofobiye' karşı düzenlenen CSD Geçidi'ne bir milyona yakın kişi katıldı.

Almanya'da homofobiye karşı düzenlenen CSD Geçidi'ne bir milyona yakın kişi katıldı. Etkinlikte güvenliği sağlamak için 200 bin polis görev yaptı. DW'nin haberine göre, Köln'deki Christopher Street Day (CSD) yürüyüşü bu yıl da renkli görüntülere sahne oldu. Gökkuşağı renginde bayraklar taşıyan on binlerce kişi Deutz köprüsünden Köln şehir merkezine yürüyüş yaptı. Yürüyüşe Yeşiller Partisi milletvekili Claudia Roth da destek verdi.

Köln Belediye Başkanı Henriette Reker, lezbiyen, gey, biseksüel, transeksüel ve interseksüelllerle (LGBTİ) dayanışma mesajı verdi. Birbirinden renkli kıyafetlerle yürüyüşe katılanlar dans ederek, LGBTİ bireylere daha fazla hoşgörü gösterilmesini talep etti.

İLGİLİ HABER: LONDRA'DA ONUR YÜRÜYÜŞÜNE YÜZ BİNLER KATILDI

CSD organizatörleri Köln şehir merkezine uzanan yürüyüşe 170 yürüyüş grubunun katıldığını belirtti. Organizatör Jörg Kalitowisch etkinliğe katılanların sayısının yaklaşık bir milyon olduğunu söyleyerek, bu yılki etkinliğe ilginin çok büyük olduğunu vurguladı.

Köln'de düzenlenen CSD Avrupa'daki en büyük lezbiyen, gey, biseksüel, transeksüel ve interseksüel etkinliklerinden biri olarak tanınıyor. Bu yılki etkinlikte güvenliğin sağlanmasında 200 bin polis görev yaptı. Gösteri barışcıl bir havada geçti. (DIŞ HABERLER SERVİSİ)

Öne Çıkanlar