İl protokol listesinden ismi çıkarılan Gergerlioğlu: Vali siyasete hazırlanıyor

İl protokol listesinden ismi çıkarılan Gergerlioğlu: Vali siyasete hazırlanıyor
Kocaeli Valiliği İl Protokol Listesinde ismi yer almayan HDP milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, ‘Galiba vali siyasete hazırlanıyor’ sözleriyle yaşanan duruma tepki gösterdi.

+GERÇEK- Halkların Demokratik Partisi (HDP) milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu’nun ismi Kocaeli Valiliği İl Protokol Listesinde yer almadı. On binlerce yurttaşın oyunu alarak TBMM’de temsil hakkı kazanan Gergerlioğlu, protokol listesinde isminin yer almamasına tepki gösterdi. +Gerçek’e konuşan Gergerlioğlu, "Bu yaptıkları suçtur. Sanırım Kocaeli valisi siyasete hazırlanıyor" sözleriyle tepki gösterdi. 

‘İKTİDAR MİLLETİN TEMSİLCİSİNE ALERJİK’

Gergerlioğlu, Kocaeli Valiliği İl Protokol Listesi’nde adının yer almamasına şu sözlerle tepki gösterdi:

"Sonunda bu da oldu. Atanmış bir bürokrat, milyonların ve anayasal olarak 84 milyonun temsilcisi olan bir milletvekilini il protokol listesinden çıkardı. Tüm Türkiye ve dünya bu yaşananları görsün. Türkiye’de iktidar, devlet görevlileri maalesef ki milletin temsilcisine alerjik. Halkın seçtiği bir milletvekiline kamu görevini kötüye kullanarak hasmane bir tutum sergiliyorlar. Bu bir suçtur. Bunu yapan Kocaeli Valisi sanırım siyasete hazırlanıyor, böyle bir mesaj vermeye çalışıyor. Kesinlikle kabul edilemez bir durumdur. Biz bu durumu kabul etmiyoruz ve gereken hukuki işlemleri başlatacağız"

NE OLMUŞTU?

Haber, Kocaeli Halk gazetesinin iddiası üzerine kamuoyunca geniş bir yankı bulmuş, gazeteye gelen istihbarata göre doktor Ömer Faruk Gergerlioğlu'nun isminin Kocaeli Valiliği İl Protokol Listesinde yer almadığı açıklanmıştı.

Habere göre, Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, hakkında çıkan iddialarla ilgili açıklama yapmazken, bir vali olmasına rağmen adının sık sık siyasetçilerle birlikte anıldığı ve siyasetle ilgili bazı ifadelerinin kamuoyunda rahatsızlık duyulduğu biliniyordu.

Bir süre önce gazeteci Zafer Arapkirli'nin canlı yayında Seddar Yavuz'a sert eleştirileri olmuş, Arapkirli'nin bu eleştirileri Youtube'da "Vali beyin HDP fobisi" adında 5 dakikalık bir videoda yer almıştı.

Kocaeli Valisi'ne HDP'yle ilgili söylemleri üzerine birçok kesimden tepki yağmıştı. 

Kocaeli Valiliği'nin HDP milletvekili Gergerlioğlu'nun adını protokol listesine neden almadığı merak ediliyordu.

Gergerlioğlu +Gerçek'e yaptığı özel açıklamayla vailiğin tavrının kasıtlı olduğunu söyleyip "Gereken hukuki işlemi başlatacağız" dedi.

Öne Çıkanlar