Suriye İnsan Hakları Gözlemevi: TSK, Suriye ordusuna ait üssü vurdu, en az 11 ölü var

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi: TSK, Suriye ordusuna ait üssü vurdu, en az 11 ölü var
Londra merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi'nden yapılan açıklamada TSK'nın Kobani yakınlarında Suriye ordusuna ait askeri üssü vurduğu, en az 11 kişinin hayatını kaybettiği belirtildi.

Kuzey ve Doğu Suriye’nin Kobanê, Til Temir, Tirbespiyê ve Minbic kentlerine saldırı düzenlediği öne sürüldü. Kobanê’ye yönelik bombardımanda en az 11 kişi hayatını kaybetti.

Suriye'deki savaşa dair bölgeden geçtiği haberlerle bilinen Londra merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, TSK'nın Kobani'ye bağlı Jargil köyünde Şam yönetimine ait bir askeri üssü vurduğunu duyurdu.

Euronews’in aktardığı habere göre TSK’ya ait savaş uçaklarının bombaladığı merkezde 20'ye yakın yaralı ve can kaybı olduğunu öne süren Gözlemevi, can kayıplarından 11'ini kendi kaynaklarına doğrulattığını savundu. Yaralılardan bazılarının durumunun ağır olduğu ve can kaybının artabileceği kaydedildi.

Fransız haberi ajansı AFP de Suriye İnsan Hakları Gözlemevi'ne dayandırarak yayınladığı haberde, Türk ordusu ile bölgedeki Kürt güçleri arasında iki gündür yoğun çatışmaların yaşandığını duyurdu.

AFP'ye konuşan Suriye İnsan Hakları Gözlemevi Direktörü Rami Abdül Rahman, saldırıda ölenlerin asker mi veya sivil mi olduklarına dair bilgi edinemediklerini söyledi.  

MSB DUYURDU: 1 UZMAN ÇAVUŞ ÖLDÜ, 4 ASKER YARALANDI

Milli Savunma Bakanlığı (MSB) ise Urfa'nın Birecik ilçesindeki Çiçekalan Hudut Karakolu'na yönelik saldırı yapıldığını duyurdu.

Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan, Birecik ilçesindeki Çiçekalan Hudut Karakolu'na düzenlenen saldırıda 1 askerin öldüğünü, 4 askerin ise yaralandığını bildirdi.

SURİYE İSE '3 ASKER ÖLDÜ, 6 ASKER YARALANDI' DEDİ

Suriye kaynakları ise Sana Haber Ajansı'na saldırıda 3 askerin öldüğünü 6 askerin ise yaralandığını açıkladı. 

Açıklamada şu ifadeler yer aldı:

"Türk savaş uçakları bu öğleden sonra 2:37 ile 3:00 saatleri arasında Halep kırsalındaki bazı askeri noktaları hedef aldı, üç askeri şehit oldu ve altı askeri de yaraladı." 

Öne Çıkanlar